Barichef – canal de cuina

Barichef és un canal de cuina per gaudir de la cuina i, a la vegada, per cobrir les necessitats nutricionals després d’una cirurgia bariàtrica, amb receptes d’alt valor nutricional. Trobareu receptes i vídeoreceptes fàcils i atractives.

Receptes de salut. 12 mesos x la salut mental

La iniciativa és una de les accions del projecte “12 mesos x la salut mental” que s’ha desenvolupat durant l’any 2024 a l’Hospital de Bellvitge amb l’objectiu de millorar la salut mental i el benestar emocional de ciutadans i professionals. Les receptes, proposades i elaborades per cuiners i cuineres de renom amb l’assessorament clínic dels […]

Guia dels millors olis d’oliva verge extra de Catalunya

Recull amb informació exhaustiva sobre el valor gastronòmic de l’oli català i les seves varietats i denominacions d’origen protegides, promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Festa Alícia’t a Món Sant Benet

Alícia't a Món Sant Benet

Festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona que portava cada primavera l’alimentació sana i sostenible a Món Sant Benet. Foodies, adults i famílies es donaven cita per a aprendre gaudint amb la varietat de tallers programats. Punt de trobada de col·lectius vinculats amb la gastronomia, l’alimentació i la producció agroalimentària en l’àmbit de […]

Digue’m què menges i et diré com dorms

ALÍCIA, en col·laboració amb AdSalutem Institut del Son, presenta el llibre Digue’m què menges i et dirè com dorms. Aquest llibre és una eina pràctica i científica dissenyada per abordar els trastorns del son, un dels grans reptes contemporanis. Mitjançant una anàlisi exhaustiva de com l’alimentació influeix en la qualitat del son, el llibre ofereix […]

Nova web i estudi sobre la selectivitat alimentària en nens i nenes amb TEA

Fundació Alícia, conjuntament amb Atades, hem plantejat, dissenyat i desenvolupat un estudi d’investigació observacional sobre alimentació en persones amb autisme. Aquest estudi es realitza amb l’objectiu d’adquirir coneixement sobre els hàbits alimentaris i els seus condicionants, per dissenyar una eina que els ajudi a gestionar-los. Aquesta nova eina és una web que neix com a […]

Plats catalans cada dia

Plats catalans cada dia

El projecte Plats Catalans Cada Dia, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, té per objectiu fomentar el consum de la gastronomia catalana, en el dia a dia. Des d’Alícia hem col·laborat per identificar, revisar i actualitzar la cuina catalana, detectant els seus punts forts, per posar-la a l’abast […]

Cuina sana per a pacients amb osteoporosis

Recomanacions i receptes d’Alícia per a pacients amb osteoporosis. La dietista i nutricionista clínica Marina Morato ens dona pautes per l’alimentació en persones que pateixin o tinguin risc de patir aquesta malaltia (Ediciones Mayo ISBN 978-84-9905-310-3)