Search
Close this search box.

Nova web i estudi sobre la selectivitat alimentària en nens i nenes amb TEA

Fundació Alícia, conjuntament amb Atades, hem plantejat, dissenyat i desenvolupat un estudi d’investigació observacional sobre alimentació en persones amb autisme. Aquest estudi es realitza amb l’objectiu d’adquirir coneixement sobre els hàbits alimentaris i els seus condicionants, per dissenyar una eina que els ajudi a gestionar-los. Aquesta nova eina és una web que neix com a […]

Plats catalans cada dia

Plats catalans cada dia

El projecte Plats Catalans Cada Dia, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, té per objectiu fomentar el consum de la gastronomia catalana, en el dia a dia. Des d’Alícia hem col·laborat per identificar, revisar i actualitzar la cuina catalana, detectant els seus punts forts, per posar-la a l’abast […]

Cuina sana per a pacients amb osteoporosis

Recomanacions i receptes d’Alícia per a pacients amb osteoporosis. La dietista i nutricionista clínica Marina Morato ens dona pautes per l’alimentació en persones que pateixin o tinguin risc de patir aquesta malaltia (Ediciones Mayo ISBN 978-84-9905-310-3)

Fertilitat i dieta mediterrània. Claus per millorar la teva capacitat reproductiva amb una dieta sana i equilibrada.

Guia pràctica per a usuaris, i també per a professionals sanitaris, de Juan José Espinós i amb la col·laboració d’Alícia entre d’altres, sobre aquells aspectes rellevants de la dieta mediterrània que milloraran la fertilitat. Es proporcionen claus per seguir una correcta dieta mediterrània, amb eines bàsiques per dissenyar menús variats i equilibrats adaptats a les […]

La col verda manresana, un tresor gastronòmic d’hivern del Bages

Cinquena de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer la col verda manresana, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.

Plataforma Nutriactivos

De la mà d’Ipsengroup, Grup getne i Netespana s’ha posat en marxa la plataforma Nutriactivos per a tumors neuroendocrins (TNE). Durant el tractament oncològic és essencial cuidar l’alimentació i per a això ajudem a gestionar-la amb recomanacions i propostes culinàries adaptades a les necessitats que es derivin en aquest tractament.

Guia de la cuina del cabrit. Receptes fàcils i saludables

El Parc Rural del Montserrat, amb la col·laboració de ramaders, la Diputació de Barcelona i la Fundació Alícia, ha elaborat la Guia de la cuina del cabrit, un recurs gastronòmic per donar a conèixer el potencial culinari del cabrit i impulsar el consum d’aquest tipus de carn, molt present al Parc Rural. El receptari compta […]

Cuina de bosc del Pallars. Indicacions per a restauradors i curiosos

Una guia per a restauradors i curiosos sobre plantes silvestres i les seves aplicacions a la cuina, amb un total de 20 productes silvícoles de la zona i diferents receptes. Es tracta d’un dels resultats materials del projecte Cuina de Bosc que, des del 2018, desenvolupa l’Ajuntament de Tremp a través del programa ATGPallars i […]