Search
Close this search box.

Notícies

El passat dimecres 3 de juliol es van presentar al Centro Comercial Carrefour de Zaragoza els resultats del “Estudi comparatiu sobre selectivitat alimentària en grup de nens i nenes amb Trastorn de l’Espectre de l’Autisme i desenvolupament típic”. Aquest treball s’ha realitzat gràcies al finançament de la Fundació Solidaritat Carrefour.
El passat 3 de juliol, es va celebrar a la Fundació Alícia la VIII Jornada PReME (Programa de revisió de menús escolars) en el marc del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS). Aquesta jornada, dedicada a professionals (menjadors escolars i empreses de restauración) va tenir com a objectiu facilitar la transició cap a un model de menjador escolar més saludable i sostenible, posant especial èmfasi en la participació dels infants.
Toni Massanés i Sánchez, Director General de la Fundació Alícia, ha estat guardonat amb el Premi Especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Aquest reconeixement destaca la seva trajectòria com a gastrònom i investigador i a la seva dedicació a la docència i a la recerca de la gastronomia.

Ideat per la Fundació Alícia i dissenyat conjuntament amb la Unitat de Recerca i Innovació de l’ICS Catalunya Central – IDIAPJGol, amb el suport del Hub d’Innovació Social i Sanitària (HiSS), SALSA proposa receptar dinars al restaurant per fomentar la creació de vincles entre persones que se senten soles i millorar i prevenir les afeccions nutricionals i emocionals. L’estudi s’ha posat en marxa a Sant Joan de Vilatorrada.

La plataforma digital, Oncoalícia, és guanyadora dels Premis Ruralapps 2023 en la modalitat de Ciència Ciutadana. Premis organitzats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat.
El càncer gàstric comporta un alt risc de desnutrició, afectant la resposta als tractaments i la qualitat de vida. Un bon estat nutricional pot millorar la recuperació i el pronòstic. És per això que es proposa aquesta sessió on s’abordaran les necessitats nutricionals i d’alimentació en el tractament del càncer gàstric.
La 10ª edició, celebrada el passat 11, 12 i 13 de març, del Fòrum Gastronòmic de Girona ha estat marcada per la cerca de solucions a problemes quotidians a través de la cuina i l’alimentació. Dins d’aquest context, s’ha destacat la importància de recuperar la carn de caça com un element de rellevància gastronòmica. En aquest sentit, la Fundació Alícia ha jugat un paper destacat com a ponent en el Monogràfic del Senglar amb sessió de tast. La sessió dedicada al porc senglar ha reunit experts com el cuiner Joan Roca (El Celler de Can Roca), el caçador Esteve Prunell o Marc Puig-Pey i Toni Massanés de la Fundació Alícia.
Les IV jornades professionals gastronòmiques i científiques GastroMar l’Ampolla han conclòs consolidant-se com un punt de trobada essencial per a cuiners, científics, pescadors, i gastrònoms.
Les properes jornades de Gastromar a l’Hotel Flamingo de l’Ampolla (Tarragona) tindran lloc del 3 al 5 de març. Aquest esdeveniment està dedicat a promoure el consum de productes pesquers de proximitat i a donar a conèixer aquelles espècies menys conegudes.