Search
Close this search box.

Notícies

La plataforma digital, Oncoalícia, és guanyadora dels Premis Ruralapps 2023 en la modalitat de Ciència Ciutadana. Premis organitzats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat.
El càncer gàstric comporta un alt risc de desnutrició, afectant la resposta als tractaments i la qualitat de vida. Un bon estat nutricional pot millorar la recuperació i el pronòstic. És per això que es proposa aquesta sessió on s’abordaran les necessitats nutricionals i d’alimentació en el tractament del càncer gàstric.
La 10ª edició, celebrada el passat 11, 12 i 13 de març, del Fòrum Gastronòmic de Girona ha estat marcada per la cerca de solucions a problemes quotidians a través de la cuina i l’alimentació. Dins d’aquest context, s’ha destacat la importància de recuperar la carn de caça com un element de rellevància gastronòmica. En aquest sentit, la Fundació Alícia ha jugat un paper destacat com a ponent en el Monogràfic del Senglar amb sessió de tast. La sessió dedicada al porc senglar ha reunit experts com el cuiner Joan Roca (El Celler de Can Roca), el caçador Esteve Prunell o Marc Puig-Pey i Toni Massanés de la Fundació Alícia.
Les IV jornades professionals gastronòmiques i científiques GastroMar l’Ampolla han conclòs consolidant-se com un punt de trobada essencial per a cuiners, científics, pescadors, i gastrònoms.
Les properes jornades de Gastromar a l’Hotel Flamingo de l’Ampolla (Tarragona) tindran lloc del 3 al 5 de març. Aquest esdeveniment està dedicat a promoure el consum de productes pesquers de proximitat i a donar a conèixer aquelles espècies menys conegudes.
Recomanacions dietètiques i culinàries per fer front als diferents efectes secundaris del tractament, en dos sessions que es faran a Barcelona i a la seu de la Fundació Alícia.
Jornada tècnica de presentació del projecte Desenvolupant valor afegit: elaborats de corder, que tindrà lloc el proper dimarts 28 de novembre de 15.15 a 19.00 hores, a l’Epicentre, centre de visitants (Passeig del Vall, 13, Tremp).
Jornades tècniques de presentació del projecte Pesca i gastronomia sostenibles que tindran lloc els propers dilluns 2 d’octubre, de 9.00 a 13.00 hores, a l’Espai Peix de Palamós (Baix Empordà) i 9 d’octubre, de 9.00 a 13.00 hores a l’Aula Gastronòmica de Roses (Alt Empordà).
Llegums
Presentació de nous productes elaborats de llegums per ampliar les opcions de mercat a productors, elaboradors, distribuïdors i altres agents de la cadena de valor del sector primari.