Search
Close this search box.

Notícies

CRESCA-UPC i Fundació Alícia presenten aquesta jornada formativa per actualitzar els coneixements dels professionals assistents, tot reflexionant a les diferents ponències i remarcant la importància del rigor en la detecció i el tractament de la disfàgia orofaríngia (DO).
El malbaratament, les propostes educatives i les experiències de treball entorn al repte de la sostenibilitat van ser les temàtiques centrals de la VI Jornada de Menjadors Escolars (PReME).
En el marc del XXIII Congrés Nacional SECO celebrat a la ciutat de Toledo el 26 de maig del 2022, la Fundació Alícia va dur a terme el primer taller de medicina culinària en cirurgia bariàtrica.
Aliclínic: introducció a la medicina culinària és el programa online de formació sanitària que ha impulsat la Fundació Alícia i l’Hospital Clínic el darrer trimestre del 2021.
La Fundació Alícia fa mesos que treballa amb la gent gran del barri per acabar implementant el projecte Gegaan ,“Gent gran, autonomia, alimentació i xarxes comunitàries de suport i dinamització del teixit comercial”.
Barcelona vertebra el sistema alimentari d’un territori mediterrani ric en biodiversitat, varietat geogràfica i productes agroalimentaris. Un territori amb una potent i saludable tradició gastronòmica tan antiga com oberta a la innovació que avui s’encara amb la situació crítica que amenaça el seu futur i el del planeta. Per això des d’aquí, en el marc de l’any de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible de la Ciutat i pensant en global

“Receptari tradicional basc per a persones amb disfàgia”, és un projecte impulsat per la Fundació Alícia que neix de la petició particular de Marta Goyogana, excuidadora familiar, i de la seva experiència personal després de viure de prop la difícil gestió de l’alimentació d’una persona amb disfàgia, és a dir amb dificultats per deglutir de forma segura.

L’edició 2021 de la Festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona es celebrarà online els propers dies 16, 17 i 18 de setembre. Serà gratuïta i oberta a tothom.
Ambdues institucions firmen un conveni per impulsar la medicina culinària a través del projecte “Aliclínic”, un programa formatiu i divulgatiu que potencia la cultura alimentària entre els professionals mèdics per tal que aquests puguin traslladar-ho als seus pacients