Search
Close this search box.

Notícies

La Fundació Alícia fa mesos que treballa amb la gent gran del barri per acabar implementant el projecte Gegaan ,“Gent gran, autonomia, alimentació i xarxes comunitàries de suport i dinamització del teixit comercial”.
Barcelona vertebra el sistema alimentari d’un territori mediterrani ric en biodiversitat, varietat geogràfica i productes agroalimentaris. Un territori amb una potent i saludable tradició gastronòmica tan antiga com oberta a la innovació que avui s’encara amb la situació crítica que amenaça el seu futur i el del planeta. Per això des d’aquí, en el marc de l’any de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible de la Ciutat i pensant en global

“Receptari tradicional basc per a persones amb disfàgia”, és un projecte impulsat per la Fundació Alícia que neix de la petició particular de Marta Goyogana, excuidadora familiar, i de la seva experiència personal després de viure de prop la difícil gestió de l’alimentació d’una persona amb disfàgia, és a dir amb dificultats per deglutir de forma segura.

L’edició 2021 de la Festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona es celebrarà online els propers dies 16, 17 i 18 de setembre. Serà gratuïta i oberta a tothom.
Ambdues institucions firmen un conveni per impulsar la medicina culinària a través del projecte “Aliclínic”, un programa formatiu i divulgatiu que potencia la cultura alimentària entre els professionals mèdics per tal que aquests puguin traslladar-ho als seus pacients
La Fundació Alícia, responsable de la línia d’alimentació de la Fundació Catalunya La Pedrera, ha editat “Recomanacions dietètiques-culinàries durant el tractament del càncer de pròstata”. Una completa guia amb recomanacions dietètiques amb base científica i idees culinàries pràctiques que ajuden al malalt de càncer de pròstata a mantenir una adequada alimentació durant el tractament de la malaltia i contribueixen a pal·liar els possibles efectes secundaris.
El programa educatiu «FruitTAS», desenvolupat per Fundació Alícia, amb la col·laboració de Mondelēz International Foundation, té l’objectiu de promocionar uns bons hàbits alimentaris a través del consum de fruita en joves amb discapacitat intel·lectual lleu-moderada.
La Fundació Alícia col·labora a la ‘Guía Comer y beber Con Gusto 2021’, impulsada per la Fundación Luzón, una guia que facilita l’alimentació dels malalts d’ELA.
Fundació Alícia participa a la primera edició del GastroMar a l’Ampolla, les jornades professionals de cuina i ciència.