Search
Close this search box.
Jornada PReMe 2023

Estratègies d’èxit per a un menú més saludable i sostenible als menjadors escolars.

La 7a. edició de la jornada PReME, organitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya amb la participació d’Alícia, va aplegar més de 100 professionals vinculats als menjadors escolars (responsables i professionals de cuines i menjadors escolars, empreses de restauració escolar i tècnics/ques de Salut Pública).

Enguany, la jornada PReME es va focalitzar en facilitar la transició dels menjadors escolars cap a un model més sostenible.

Durant la primera part del matí, es van escoltar experiències d’escoles i empreses que han apostat pel canvi cap a una major sostenibilitat dels menús, implementant diferents estratègies, que va concloure amb una taula de debat amb les ponents.

La jornada va seguir amb el primer show cooking (cuina en directe), on les cuineres de tres escoles van compartir les receptes i van mostrar la preparació de plats a base de llegums i hortalisses que gaudeixen de bona acceptació en el menjador de la seva escola.

Seguidament, la jornada va continuar amb el segon show cooking, on cuineres i cuiners de sis escoles, juntament amb l’equip d’Alícia, van fer una demostració culinària de plats d’èxit a base de llegums i hortalisses. A més, durant les demostracions de cuina en directe, es van visualitzar set vídeos de receptes de plats base amb llegum com a ingredient principal. En total, durant la jornada, es van facilitar i compartir 16 receptes de plats amb llegums i hortalisses per a l’entorn escolar.

Finalitzant la sessió, es va realitzar un espai de debat i reflexió sobre els temes que van sorgir durant la jornada, amb una valoració molt positiva final del contingut de la jornada i el bon ambient, així com la participació dels cuiners i cuineres de les escoles.

Trobareu més informació (programa, receptes, presentacions…) a l’espai de l’Agència de Salut Pública de Catalunya: https://salutpublica.gencat.cat/ca/detalls/Article/vii-jornada-preme

Comparteix aquesta notícia
Documents adjunts

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia