Search
Close this search box.

La Fundació Alícia participa a GastroMar ressaltant la importància de la sostenibilitat i la innovació en la cuina marinera

Les properes jornades de Gastromar a l’Hotel Flamingo de l’Ampolla (Tarragona) tindran lloc del 3 al 5 de març. Aquest esdeveniment està dedicat a promoure el consum de productes pesquers de proximitat i a donar a conèixer aquelles espècies menys conegudes.

A través de GastroMar, reafirmem el nostre compromís amb els principis de la sostenibilitat i la innovació culinària, brindant l’oportunitat de compartir coneixements i pràctiques sobre la utilització sostenible dels recursos marins, i destacant la importància de la cuina marinera tradicional i la contemporània. GastroMar comptarà amb la participació de destacats noms de la cuina marinera, incloent-hi Gessamí Caramés (Meleta de Romer, L’Ametlla de Mar), Vicent Guimerà (L’Antic Molí, Ulldecona), o Marc Gascons (Els Tinars), Jean Louis Neichel, antic chef del Neichel de Barcelona, Joan Bosch de Can Bosch (Cambrils), Xavi Cabrera, pescador i cuiner, i Aida Reverté (Las Palmeras, Las Casas de Alcanar) entre d’altres.

A més dels cuiners, GastroMar donarà protagonisme a experts del món marítim, incloent pescadors i responsables d’entitats dedicades a la sostenibilitat marina, com Sergi Tudela (director de Política Marítima i Pesca Sostenible) o l’Associació Catalana de Les Dones de la Mar.

Durant les jornades, experts destacats de la Fundació Alícia com Joan Ribas, responsable de Patrimoni Alimentari i Sostenibilitat, Adriana Gálvez, responsable de Projectes d’Innovació, Marc Puig-Pey, responsable de Cuina i Toni Massanés, director general d’Alícia, participaran activament en discussions i tallers.

Les aportacions d’Alícia se centraran en la promoció de la nutrició saludable, la recuperació de receptes ancestrals marines, i la presentació de noves tècniques culinàries destinades a valoritzar els peixos i espècies marines menys utilitzades. Alícia exposarà els resultats de les seves recerques i els projectes que han contribuït a millorar la gestió sostenible dels recursos marins i a fomentar pràctiques de pesca respectuoses amb l’entorn.

Et convidem a participar i descobrir com es pot treballar per a un futur més sostenible, per tal de preservar la riquesa gastronòmica del mar i dels diferents agents del sector marítim i pesquer.

Programa
Comparteix aquesta notícia
Documents adjunts

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia