Notícies

Una alimentació vegetariana planificada de manera adequada és saludable, nutricionalment correcta i proporciona beneficis per a la salut en la prevenció i tractament de determinades malalties.
Una alimentació adequada és essencial per  mantenir un estat nutricional òptim que ajudi a fer front al tractament oncològic de la millor manera possible, a disminuir els possibles efectes secundaris i a mantenir la qualitat de vida al llarg de tot el procés.
La Fundació Catalunya La Pedrera i Alícia presenten la nova plataforma web ‘Menjar durant el tractament del càncer’, la nova web ajuda les persones que estan en tractament oncològic, i també els seus familiars i cuidadors, a tenir cura de la seva alimentació durant el procés.
CRESCA-UPC i Fundació Alícia presenten aquesta jornada formativa per actualitzar els coneixements dels professionals assistents, tot reflexionant a les diferents ponències i remarcant la importància del rigor en la detecció i el tractament de la disfàgia orofaríngia (DO).
El malbaratament, les propostes educatives i les experiències de treball entorn al repte de la sostenibilitat van ser les temàtiques centrals de la VI Jornada de Menjadors Escolars (PReME).
En el marc del XXIII Congrés Nacional SECO celebrat a la ciutat de Toledo el 26 de maig del 2022, la Fundació Alícia va dur a terme el primer taller de medicina culinària en cirurgia bariàtrica.
Aliclínic: introducció a la medicina culinària és el programa online de formació sanitària que ha impulsat la Fundació Alícia i l’Hospital Clínic el darrer trimestre del 2021.
La Fundació Alícia fa mesos que treballa amb la gent gran del barri per acabar implementant el projecte Gegaan ,“Gent gran, autonomia, alimentació i xarxes comunitàries de suport i dinamització del teixit comercial”.
Barcelona vertebra el sistema alimentari d’un territori mediterrani ric en biodiversitat, varietat geogràfica i productes agroalimentaris. Un territori amb una potent i saludable tradició gastronòmica tan antiga com oberta a la innovació que avui s’encara amb la situació crítica que amenaça el seu futur i el del planeta. Per això des d’aquí, en el marc de l’any de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible de la Ciutat i pensant en global