Search
Close this search box.

Celebració dels Premis PITA i Ruralapps 2023 i el reconeixement d’Oncoalícia.

La plataforma digital, Oncoalícia, és guanyadora dels Premis Ruralapps 2023 en la modalitat de Ciència Ciutadana. Premis organitzats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat.

Els Premis d’Innovació Tecnològica Agroalimentària (Premis PITA) i els Premis Ruralapps són dos guardons destacats que fan una aposta clara per la innovació, la competitivitat i la sostenibilitat en el sector agroalimentari, amb l’objectiu de reconèixer i fomentar l’esperit innovador i emprenedor en el món rural i agroalimentari català. Es van celebrar el passat dijous 30 de maig al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Van recollir el premi Elena Roura, Directora Científica, i Fabiola Juárez, Resonsable de projectes de recerca en cuina i alimentació.

El premi Ruralapps reconeix aquelles iniciatives que promouen solucions tecnològiques innovadores que contribueixen a la millora dels processos de producció i de gestió, l’eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat de les empreses i professionals dels sectors agroalimentari, forestal o del medi rural; o bé que faciliten l’accés a la informació a la ciutadania en aquests àmbits.

Oncoalícia és el fruit del treball de l’equip d’Alícia, en col·laboració amb experts en nutrició i oncologia, amb l’objectiu de proporcionar suport integral a les persones afectades de càncer per fer front a aquesta malaltia. Mitjançant informació basada en l’evidència científica i pràctica clínica, la plataforma ofereix orientació nutricional per ajudar els pacients a menjar de manera segura i adaptada durant els efectes del tractament oncològic.

L’alimentació adequada és fonamental per a l’eficàcia dels tractaments, la recuperació i la qualitat de vida dels pacients amb càncer. Amb Oncoalícia, aspirem a facilitar un acompanyament dietètic i nutricional professional. Aquest reconeixement ens empeny a continuar treballant amb dedicació per millorar la vida de les persones afectades de càncer i contribuir al desenvolupament de solucions que beneficiïn la societat en el seu conjunt. Per a més informació sobre Oncoalícia i els projectes de la Fundació Alícia, us convidem a visitar el nostre lloc web oficial.

Comparteix aquesta notícia

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia