Receptari tradicional català per a persones amb disfàgia

Receptari tradicional català per a persones amb disfàgia

Un receptari que permet a aquelles persones que han crescut amb la cuina catalana i que, per circumstàncies vitals, ja no podrien gaudir dels plats més emblemàtics, continuar fent-ho.

Inclou 26 receptes tradicionals catalanes classificades en primers plats, segons plats i postres. Totes estan dissenyades per ser aptes per a persones amb disfàgia als sòlids que requereixen una alimentació de textura modificada corresponent a un puré espès o nivell 4 segons el marc i descriptors proposats per la IDDSI. Això vol dir que totes elles tenen unes característiques concretes pel que fa a textura, segons la guia de referència, convertint-les en segures per la deglució. A més, les adaptacions s’han realitzat amb dues premisses addicionals: ser fidels a la recepta original en l’àmbit organolèptic i cobrir uns requeriments nutricionals bàsics.

Menjar i beure ConGusto: una guia per a pacients afectats d’ELA i dificultats de deglució.

ConGusto és el nom d’una iniciativa destinada a l’elaboració d’una guia dinàmica de menús triturats per a pacients amb dificultats de deglució. Persegueix el doble objectiu de fomentar l’apetència en el menjar i d’aconseguir la necessària aportació nutricional a aquests pacients. Es tracta d’un conjunt de receptes representatives de l’àmplia varietat de la cuina espanyola, fàcils d’elaborar, apetitoses i de cost assequible. La guia informa sobre les textures i viscositats necessàries en cada recepta.

Receptes Congusto. Guía d’Alimentació per a afectats d’ELA i receptes per a persones amb dificultats a la deglució

ConGusto és el nom de la iniciativa coordinada per Fundación Luzón, destinada a l’elaboració d’una guia dinàmica de menús triturats per a pacients amb dificultats de deglució. Persegueix el doble objectiu de fomentar l’apetència al menjar i d’aconseguir la necessària aportació nutricional a aquests pacients. Es tracta d’un conjunt de receptes representatives de l’àmplia varietat de la cuina espanyola, fàcils d’elaborar, apetitoses i de cost assequible. La guia informa sobre les textures i viscositats necessàries en cada recepta.