Halar, cocina gitana en Cataluña

El libro recoge un total de 34 recetas que explican la tradición culinaria del pueblo gitano y que han sido relatadas por mujeres y hombres gitanos residentes a las diferentes provincias catalanas, y con orígenes muy diversos dentro del territorio peninsular. Es fruto de un trabajo entre la comunidad gitana de Cataluña y la Fundación Alícia a iniciativa del Departamento de Trabajo, Asuntos Sociales y Familias en el marco del Pla Integral del Pueblo Gitano.

El tomàquet del Bages a la cuina

Guia gastronòmica, editada en catalán, que permite conocer las variedades locales de tomate de la comarca del Bages y sus aplicaciones culinarias. Impulsada por el Consejo Comarcal del Bages como miembro de la Red de Productos de la Tierra y la Diputación de Barcelona.

SÈRIE DE PROGRAMES DE TV3 ‘COLLITA PROPIA’

Alícia va participar com a actor actiu en la gravació del programa de divulgació de productes alimentaris i territori de TV3 Collita pròpia, una sèrie televisiva centrada a donar cobertura a l’interès creixent per menjar més bé i saber com s’ha fet el que mengem. Presentat per Lídia Heredia i Francesc Mauri, Collita pròpia és un programa (amb emissions el 2014 i el 2015) per donar valor a l’amplíssim patrimoni de productes locals i la feina de productors i artesans en l’elaboració dels aliments que es produeixen a Catalunya.

Cultiva’m: Enciams

Col·leccionable amb informació sobre els enciams, com sembrar i començar a cultivar i quines propietats tenen. S’hi inclou un parell de receptes i llavors de varietats diferents. Més informació http://associaciolera.org/

Cultiva’m: Tomàquets

Col·leccionable amb informació sobre el tomàquet, com sembrar i començar a cultivar i quines propietats té que beneficien la salut. S’hi inclou un parell de receptes i llavors de varietats diferents. Més informació: http://associaciolera.org/

Cultiva’m: Albergínia

Col·leccionable amb informació sobre l’albergínia, com sembrar i començar a cultivar, quins tipus d’albergínies tenim a Catalunya i quines propietats té que beneficien la salut. S’hi inclou un parell de receptes i llavors de quatre varietats diferents. Més informació www.associaciolera.org

Recuperem productes de la terra: l’albergínia blanca

Publicació realitzada per a la campanya de divulgació de l’Albergínia Blanca, que forma part del treball de Fundació Alícia i d’altres entitats de la Comarca del Bages per rescatar de l’oblit aquesta varietat que forma part de la nostra cuina i del nostre paisatge.

La cuina de Monacàlia

Publicació on es mostren amb detall 80 receptes monacals interpretades pels restauradors de Navarcles i la Fundació Alícia. Plats amb un rerefons històric d’una cuina sorgida als monestirs, però ajustada i adaptada als nous temps. ISBN 13: 978-84-942067-8-8

Catalunya. L’Origen és qualitat

Recull de receptes de cuina de productes amb DOP o IGP impulsat pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya (D.L.: Gi39/2008)