La cuina catalana a la Berlin Food Week

La Berlin Food Week ha celebrat el seu desè aniversari amb la participació destacada de Ferran Adrià i la Fundació Alícia, en una exposició que ha posat de relleu la influència de Catalunya en la gastronomia mundial. Aquesta cita ha estat impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i pel Departament d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya.

Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, va ser l’encarregat d’introduir al públic l’exposició “Catalunya, la cuina dels prodigis. Dels receptaris medievals a la Regió Mundial de la Gastronomia 2025” a la sala Lichthoff del recinte Acht, al cor de Berlín. Aquesta exposició immersiva va guiar els visitants a través de diferents espais temàtics que exploren el llegat de la cuina catalana, des dels seus orígens medievals fins a la seva projecció internacional actual.

Ferran Adrià, figura clau en la revolució de la cuina moderna, va oferir una sessió magistral titulada “La influència de l’alta cuina catalana en la gastronomia”, on va reflexionar sobre com la creativitat i l’avantguarda culinària catalana han influït en la gastronomia internacional.

L’exposició destaca la biodiversitat i la riquesa paisatgística de Catalunya, amb plats emblemàtics com el suquet, l’esqueixada, i l’escalivada, així com productes amb denominacions d’origen i altres certificacions de qualitat molt valorades a nivell europeu, especialment al mercat alemany.

L’acte va concloure amb paraules d’Alexandra Ambrinus, directora de la Berlin Food Week, qui va destacar que la col·laboració entre Ferran Adrià, la Fundació Alícia i el festival reflecteix la importància de la creativitat culinària i la investigació en la cuina global.

Photographer and visual artist – Carlos Collado Salleras – www.carloscolladophoto.com

Comparteix aquesta notícia

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia