La col verda manresana, un tresor gastronòmic d’hivern del Bages

Cinquena de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer la col verda manresana, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.
Plataforma Nutriactivos

De la mà d’Ipsengroup, Grup getne i Netespana s’ha posat en marxa la plataforma Nutriactivos per a tumors neuroendocrins (TNE). Durant el tractament oncològic és essencial cuidar l’alimentació i per a això ajudem a gestionar-la amb recomanacions i propostes culinàries adaptades a les necessitats que es derivin en aquest tractament.
Guia de la cuina del cabrit. Receptes fàcils i saludables

El Parc Rural del Montserrat, amb la col·laboració de ramaders, la Diputació de Barcelona i la Fundació Alícia, ha elaborat la Guia de la cuina del cabrit, un recurs gastronòmic per donar a conèixer el potencial culinari del cabrit i impulsar el consum d’aquest tipus de carn, molt present al Parc Rural. El receptari compta […]
Cuina de bosc del Pallars. Indicacions per a restauradors i curiosos

Una guia per a restauradors i curiosos sobre plantes silvestres i les seves aplicacions a la cuina, amb un total de 20 productes silvícoles de la zona i diferents receptes. Es tracta d’un dels resultats materials del projecte Cuina de Bosc que, des del 2018, desenvolupa l’Ajuntament de Tremp a través del programa ATGPallars i […]
La ciència de la microbiota. Alimenta els teus bacteris intestinals i cuina la teva salut cuinant.

Guia imprescindible per cuidar dels nostres bacteris intestinals i que elles ens cuidin a nosaltres. Aquest no és un llibre de superaliments, ni de curacions o dietes miraculoses, ni de plans de cinc dies per a detoxificar l’intestí, sinó un sòlid i contrastat manual basat en evidències científiques per a aprendre a menjar bé, cuidar […]
Col·lecció ‘És temps de…”

Espai on trobareu informació i recursos, en forma d’infografies interactives i vídeos, sobre diferents fruites i verdures del nostre territori, fetes amb motiu de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (2021), per encàrrec de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que ha impulsat diferents accions per promoure-les.
‘És temps de…COLS’ – Fruites i verdures dels nostre territori

En aquest espai trobareu informació i recursos en forma d’infografies interactives i vídeos sobre diferents fruites i verdures del nostre territori (en aquest cas sobre les cols), fetes amb motiu de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (2021), per encàrrec de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que ha impulsat diferents accions per promoure-les.
‘És temps de…CALÇOTS’ – Fruites i verdures del nostre territori

En aquest espai trobareu informació i recursos en forma d’infografies interactives i vídeos sobre diferents fruites i verdures del nostre territori (en aquest cas sobre els calçots), fetes amb motiu de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (2021), per encàrrec de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que ha impulsat diferents accions per promoure-les.
L’oli, un tresor gastronòmic del Bages. Corbella i Verdal de Manresa

Quarta de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer l’oli Corbella i Verdal de Manresa, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les aplicacions a la cuina i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el […]