Dimarts, 10 de setembre: “La Fundació Alícia i les tendències alimentàries actuals”
El congrés va començar amb una presentació de la Fundació Alícia, on es va explicar la seva missió de promoure una alimentació saludable i sostenible per a tothom. A continuació, es va parlar de les tendències alimentàries actuals, tractant temes com l’ús d’ingredients locals, la sostenibilitat en la producció d’aliments i les tecnologies emergents en el sector.
Dimecres, 11 de setembre: “Creativitat i innovació culinària” i “Alimentació en el tractament del càncer de cap i coll”
El dimecres es va centrar en la creativitat gastronòmica. La Fundació Alícia va compartir les seves metodologies per al desenvolupament i ideació de projectes culinaris, mostrant com es generen noves propostes que responen als reptes de l’alimentació actual. Més tard, es va tractar l’alimentació en el tractament del càncer de cap i coll, presentant estratègies dietètiques per millorar la qualitat de vida dels pacients.
Dijous, 12 de setembre: “Estratègies dietètic-culinàries per al càncer colorectal” i Projectes d’Alícia
El dijous, la Fundació es va centrar en les estratègies dietètic-culinàries per al càncer colorectal, exposant com l’elecció i la preparació dels aliments poden tenir un impacte positiu en la salut dels pacients. També es van presentar alguns dels projectes clau de la Fundació Alícia, destacant el seu enfocament innovador per millorar l’alimentació en diferents contextos de salut.
Divendres, 13 de setembre: “Demostració de receptes plant-based”
El congrés va concloure amb una demostració de receptes plant-based, on es van ensenyar opcions culinàries saludables i sostenibles basades en ingredients vegetals. Aquesta última sessió va destacar la importància d’una alimentació equilibrada que també tingui en compte l’impacte ambiental.
Aquest congrés va ser una gran oportunitat perquè la Fundació Alícia compartís el seu enfocament innovador i pràctic sobre com fer que l’alimentació sigui més inclusiva i accessible. Durant els quatre dies, es van presentar idees i solucions que combinen ciència i gastronomia, mostrant que és possible millorar la salut de les persones a través d’un menjar bo, saludable i adaptat a les seves necessitats. Va ser un espai d’intercanvi que ens va recordar que, més enllà de la nutrició, l’alimentació és una eina per connectar les persones amb el plaer de menjar bé.
Fotografies: Stela Handa