Search
Close this search box.

Fundació Alícia participa a la primera edició de les jornades GastroMar a l’Ampolla

Fundació Alícia participa a la primera edició del GastroMar a l’Ampolla, les jornades professionals de cuina i ciència.

La Fundació Alícia participa a la primera edició del GastroMar a l’Ampolla, celebrada del 21 al 23 de març, que va donar a conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre i per extensió de la Mediterrània als professionals del sector. Aquestes primeres jornades professionals de cuina i ciència han tractat temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, “la cuina d’abord”, així com d’investigació, ciència, salut i sostenibilitat, realçant espècies de peix i productes mariners poc habituals als mercats i a les cartes dels restaurants.

La primera edició d’aquest congrés culinari ha comptat, d’una banda, amb la participació de 15 xefs de diferents parts del litoral català que van elaborar en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.

D’altra banda, i des del vessant acadèmica i científica del congrés, que ha coordinat la Fundació Alícia, a cada sessió ha intervingut un expert de referència que va tractar com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i al mateix temps afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.

Una dotzena d’investigadors i científics, van dialogar en directe amb Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, que també va participar comentant què es cuinava amb els xefs participants, explicant de manera entenedora les claus, els fruits del mar i del Delta i les estratègies per assolir els objectius exposats.

Com a resultat de les sessions es van buscar respostes a les principals problemàtiques plantejades, un resum sintetitzar en 12 punts que pots consultar al document adjunt.

Les ponències es poden recuperar al canal de youtube de GastroEvents

Comparteix aquesta notícia
Documents adjunts

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia