Search
Close this search box.

Jornada de menjadors escolars, cap a un model més sostenible

El malbaratament, les propostes educatives i les experiències de treball entorn al repte de la sostenibilitat van ser les temàtiques centrals de la VI Jornada de Menjadors Escolars (PReME).

El divendres 1 de juliol del 2022, després de dos anys d’aturada per la pandèmia, es va celebrar la sisena edició de la jornada PREME, organitzada per l’Agencia de Salut Pública de Catalunya amb la participació de la Fundació Alícia. La jornada va aplegar més de 100 professionals vinculats als menjadors escolars (responsables i professionals de cuines i menjadors escolars, empreses de restauració escolar i tècnics/ques de salut pública).
El tema central va ser la sostenibilitat, i les intervencions van anar dirigides a proporcionar coneixements, eines, idees i possibles intervencions per transformar els menjadors escolars cap a un model més sostenible. Es van escoltar intervencions sobre la reducció del malbaratament alimentari en l’entorn escolar, propostes educatives per treballar el tema de la sostenibilitat als centres educatius i menjadors i experiències de treball en xarxa entre cuiners i cuineres de col·lectivitats per construir un model alimentari més saludable i sostenible.


També es van exposar experiències de bones pràctiques en reducció del malbaratament, en augment de la proteïna vegetal i en utilització de productes de proximitat. Es van donar a conèixer algunes de les múltiples iniciatives nacionals i internacionals sobre sostenibilitat en els menjadors escolars, de la mà de l’equip de Fundació Alícia, posant de relleu la transcendència d’aquesta temàtica. I, com ja és habitual, l’equip de cuiners i cuineres d’Alicia van fer una demostració culinària de plats saludables i sostenibles per a menjadors escolars.

Com a activitat final, es va dedicar un espai per a l’intercanvi entre les persones assistents amb un taller pràctic de debat i reflexió sobre com es podrien aplicar tots els aprenentatges i coneixements adquirits durant la jornada a les respectives escoles.

Aquí podràs accedir a tots els continguts de la jornada.

Comparteix aquesta notícia

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia