Search
Close this search box.

La Fundació Alícia impulsa un webinar d’estratègies culinàries davant les alteracions del gust i l’olfacte provocades, entre altres motius, pel Covid-19

El proper dimarts, 26 de gener, la Fundació Alícia realitza el webinar “Ageusia, disgeusia i anòsmia. Estratègies culinàries davant les alteracions del gust i l’olfacte”.

La proposta vol donar resposta a una problemàtica que arran del Covid-19 s’ha popularitzat més entre la població. De fet, s’estima que el 70% dels afectats de forma lleu o moderada per aquesta malaltia han perdut l’olfacte i el 50% també el gust.

Aquest trastorn, però, no és únicament conseqüència d’aquesta malaltia. En algunes persones existeix des del seu naixement, tot i que la majoria d’afectats ho desenvolupen arran d’una lesió o malaltia: tractaments oncològics, lesions cerebrals, cirurgies de oïda, nas o coll, tractaments farmacològics, infeccions respiratòries…

L’efecte d’aquestes alteracions a l’hora de menjar és molt important ja que condicionen la percepció i, en conseqüència, l’acceptació dels plats. Conèixer com podem contrarestar les seves implicacions a l’hora de menjar ens ajudarà a assegurar una correcta alimentació i mantenir un bon estat nutricional, un aspecte imprescindible per fer front a qualsevol malaltia i mantenir un bon estat de salut.

El webinar va dirigit a professionals sanitaris en contacte amb pacients que pateixen aquestes alteracions, persones amb símptomes i els seus familiars o cuidadors, i persones encarregades de la gestió de l’alimentació de col·lectivitats. La inscripció es pot fer aquí mateix.

Comparteix aquesta notícia

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia