Receptari tradicional català per a persones amb disfàgia

Receptari tradicional català per a persones amb disfàgia

Un receptari que permet a aquelles persones que han crescut amb la cuina catalana i que, per circumstàncies vitals, ja no podrien gaudir dels plats més emblemàtics, continuar fent-ho.

Inclou 26 receptes tradicionals catalanes classificades en primers plats, segons plats i postres. Totes estan dissenyades per ser aptes per a persones amb disfàgia als sòlids que requereixen una alimentació de textura modificada corresponent a un puré espès o nivell 4 segons el marc i descriptors proposats per la IDDSI. Això vol dir que totes elles tenen unes característiques concretes pel que fa a textura, segons la guia de referència, convertint-les en segures per la deglució. A més, les adaptacions s’han realitzat amb dues premisses addicionals: ser fidels a la recepta original en l’àmbit organolèptic i cobrir uns requeriments nutricionals bàsics.

Consells de medicina culinària – Blog Zespri

Articles aportats al Blog de Zespri amb consells sobre medicina culinària, nutrició, salut i bons hàbits alimentaris.

Guia Pràctica de Gastronomia Triturada

Guia per preparar plats amb textura modificada nutritius i deliciosos, versió en castellà. Un manual desenvolupat per la Fundació Alícia, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, que serveix per a preparar plats triturats plens de sabors, color, aromes i formes agradables per a donar resposta a totes aquelles persones que no poden mastegar bé o tenen alguna dificultat per empassar i doncs, han de menjar triturats.

Guia Pràctica de Gastronomia Triturada

Guia per preparar plats amb textura modificada nutritius i deliciosos. Un manual desenvolupat per la Fundació Alícia, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, que serveix per a preparar plats triturats plens de sabors, color, aromes i formes agradables per a donar resposta a totes aquelles persones que no poden mastegar bé o tenen alguna dificultat per empassar i doncs, han de menjar triturats.