Search
Close this search box.

Publicacions

Mostrant resultats de: cuina catalana
Plats catalans cada dia

Plats catalans cada dia

El projecte Plats Catalans Cada Dia, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, té per objectiu fomentar el consum de la gastronomia catalana, en el dia a dia.

Des d’Alícia hem col·laborat per identificar, revisar i actualitzar la cuina catalana, detectant els seus punts forts, per posar-la a l’abast de la ciutadania en format d’un pràctic menú. Compta amb més de 100 receptes revisades i adaptades per poder ser consumides cada dia de manera equilibrada, amb la confiança de menjar qualitat, gastronomia, tradició, proximitat i molta salut. Els plats catalans formen part de la dieta mediterrània, una de les més saludable i equilibrades del món. Us convidem a gaudir-ne cada dia.

Llibre d’aparellar de menjar – Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana

Receptari més extens de la cuina medieval catalana. No havia estat mai publicat; és per tant un llibre inèdit, que ara es fa accessible al gran públic. Els textos van ser compilats aproximadament a mitjans del segle XIV o una mica més tard. Aquest volum conté la transcripció de les receptes originals i, per facilitar-ne la comprensió, una versió acarada en català actual. El text inclou tres extensos capítols introductoris en els quals s’exposa el marc cultural i polític en què es va escriure, el marc gastronòmic i alimentari i també un estudi aprofundit del propi llibre, tant d’ingredients, com de les salses i els procediments, a càrrec de la Fundació Alicia.

Llibre de totes maneres de potatges – Col·lecció de Receptaris Històrics de Cuina Catalana “7 Portes”

El receptari ens mostra la consolidació de la cuina catalana medieval, al voltant d’un eix gastronòmic ric i harmònic. És un llibre professional que endreça les receptes per àmbits, dedica capítols a com tractar els ingredients, suggereix millores en els procediments i aconsella normes d’higiene i com millorar sabors i textures. La reproducció del text original i de la versió al català modern ve acompanyada d’una anàlisi sobre les pràctiques gastronòmiques de l’època, i sobre l’arquitectura culinària del conjunt de receptes.

Llibre del Coc – Col·lecció de Receptaris Històrics de Cuina Catalana “7 Portes”

Quart volum de la Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana, que proposa un llarg recorregut, des dels receptaris més antics, fins als de la segona meitat del segle XX, amb la finalitat de posar de manifest l’evolució, les transformacions i la continuïtat de la cuina catalana. (ISBN 9788472268340)