Eficàcia i seguretat en disfàgia. Alimentació textura modificada i qualitat de vida.

CRESCA-UPC i Fundació Alícia presenten aquesta jornada formativa per actualitzar els coneixements dels professionals assistents, tot reflexionant a les diferents ponències i remarcant la importància del rigor en la detecció i el tractament de la disfàgia orofaríngia (DO).

La disfàgia orofaríngia és un trastorn digestiu reconegut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a la International Classification of Diseases (ICD-10, codi R-13) caracteritzat per la dificultat per formar i/o moure el bolus alimentari des de la boca cap a l’esòfag i que, com a conseqüència, pot ocasionar el pas d’un aliment a la via respiratòria. Aquest trastorn té un gran impacte social.

La gran prevalença de pacients de totes les edats que arriben a les consultes mèdiques amb desnutrició, deshidratació i patologies respiratòries recurrents secundàries de disfàgia mostren les dificultats en el seu tractament. L’experiència de CRESCA-UPC i Fundació Alícia en investigació, formació i assessorament al llarg de diferents projectes en aquests àmbits, serà l’eix central per promoure i actualitzar els coneixements durant la jornada.

OBJECTIUS DE LA JORNADA

  • Actualitzar els coneixements dels professionals que treballen amb persones amb DO.
  • Donar a conèixer la importància de l’abordatge interdisciplinari, des del diagnòstic fins al tractament de la DO.
  • Facilitar recursos i eines per a la gestió d’una alimentació de textura modificada de qualitat.
  • Reforçar la importància de la seguretat alimentària com a estratègia de prevenció.

Dirigit a:

  • Professionals sanitaris on s’inclouen logopedes, nutricionistes, fisioterapeutes, infermers i metges de l’entorn de persones amb disfàgia.
  • Professionals a càrrec de la preparació i gestió de l’alimentació de persones que requereixen de l’adaptació de graus de consistència a l’hora de menjar: personal de cuina i cuidadors. 

Tots ells de centres hospitalaris, residències per a la gent gran, sociosanitaris, centres de persones amb discapacitat, escoles d’educació especial o associacions d’usuaris amb aquests requeriments.

Inscriu-te mitjançant el següent enllaç.

Comparteix aquesta notícia
Documents adjunts

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia