A més d’oferir la possibilitat de degustar receptes de la carn de senglar, el monogràfic ha plantejat solucions a les problemàtiques actuals de la societat, utilitzant la gastronomia com a eina per fomentar la sostenibilitat, la seguretat alimentària i els bons hàbits. Demostrant el poder transformador de la cuina i l’alimentació, no només com a font de sabor i cultura, sinó també com a motor de canvi social i mediambiental. Aquesta trobada ha servit per acostar el senglar al públic en general, eliminant temors i responent a dubtes, promovent la cuina casolana amb carn de caça.
Amb l’experiència en investigació culinària i promoció de la gastronomia, Alícia ha aportat una visió sobre com aprofitar al màxim aquest recurs natural, destacant les capacitats culinàries de la carn de senglar com una opció saborosa, saludable i sostenible per als consumidors i professionals de la restauració. Compartint coneixements sobre les tècniques de preparació, les possibilitats culinàries i els beneficis nutricionals, i proporcionant informació sobre la importància de la gestió responsable de les poblacions de senglars per garantir la sostenibilitat dels ecosistemes i promoure la biodiversitat.
A més a més, Alícia va tenir un paper destacat com a ponent amb l’exposició amb tast “Les ostres del Delta, oportunitat per a l’excel·lència gastronòmica”. Alícia va presentar les ostres del Delta destacant-ne les seves característiques úniques i el seu potencial en la cuina contemporània.
A través de la participació activa dels seus experts, incloent Adriana Gálvez, responsable de projectes d’innovació, Alícia va compartir coneixements fonamentals sobre les ostres del Delta, des de la seva història a la cuina catalana fins a les seves qualitats culinàries.
Durant la sessió, es va oferir una visió completa sobre les possibilitats gastronòmiques d’aquest producte local, incloent la seva preparació, i es va ressaltar la seva importància nutricional i el seu valor culinari.
Amb l’objectiu d’entendre millor les ostres del Delta i la seva rellevància en la gastronomia actual, es va oferir als assistents un tast d’ostres on els participants van tenir l’oportunitat d’explorar els diferents aspectes d’aquest aliment i compartir les seves experiències culinàries.