Cocina con microondas. Sana, segura y sostenible

Guide to learn to cook microwave ovens. This book shows how to make the most of it. For healthy, safe, sustainable, delicious, easy and fast food is possible!
ISBN 978-84-18100-98-7

ReceptesMANSAlícia

Recetas y videorecetas realizadas para MANS, una cooperativa social de productos ecológicos que inserta laboral y socialmente en jóvenes con dificultades. Iniciativa promovida por Fundación Catalunya La Pedrera y que cuenta con la colaboración de numerosos actores sociales.

SERIE DE PROGRAMAS DE TV3 ‘MANDUKA’

Alícia asesoró y creó las recetas para el programa Manduka, un espacio del club Super3 de TV3, con el objetivo de introducir a los más pequeños en el mundo de la cocina y la gastronomía, planteando la cocina como un juego.

DESARROLLO DE RECETAS DE PAN SIN GLUTEN

Síntesis del estudio realizado para el desarrollo de recetas de pan sin gluten para la panificadora SD-ZB2522 de Panasonic

La guia de Lékué

10 anys d’experiència cuinant per a tots els gustos. Nou llibre realitzat per a Lékué centrat en els ingredients i l’estoig de vapor.

Taula periòdica de les confitures

L’any 2007, en col·laboració amb el Museu de la confitura es va decidir retre un homenatge a Dmitri Mendeléyev, creador de la taula periòdica dels elements químics, ordenant les confitures amb criteris similars

Guidelines describing characteristics of Fruit and Vegetable products adapted to the senior population

Optifel project: the partners have developed a specification to food industry, based on the project findings and including information about product development for the elderly. These guidelines include 3 sections: Nutritional guidelines, Functional guidelines and Guidelines for Packaging

Kitchen appliances and tools for professional cooking

Anàlisi de la transcendència culinària, les característiques i les utilitats específiques d’un ampli ventall d’eines i aparells de cuina. En aquest llibre es descriuen i expliquen les característiques culinàries que se li associen en cada cas. Els elements estan organitzats en una fitxa didàctica i prioritzant l’aplicació pràctica (ISBN:9788461469611 (ESP) – 9788461469628 (ENG))

A Chef’s Guide to Gelling, Thickening, and Emulsifying Agents

Understanding how to use of food texturizing agents, such as gels, thickeners, and emulsifiers, has been steadily increasing in the culinary industry. The guide provides a clear and practical guide for any chef or student who wants to work with these texturing agents. (ISBN 9781466565074)

Access to the publication

Fill out the following form to download the publication

FUNDACIÓ ALÍCIA ALIMENTACIÓ I CIÈNCIA, F.P. as the data controller will process your data for the purpose of replying to your query or request. You may access, rectify and erase your data, and also exercise other rights by consulting the additional detailed information on data protection in our Privacy Policy.