Search
Close this search box.

El programa fruitTAS promou el consum de fruita en joves amb discapacitat intel·lectual lleu-moderada

El programa educatiu «FruitTAS», desenvolupat per Fundació Alícia, amb la col·laboració de Mondelēz International Foundation, té l’objectiu de promocionar uns bons hàbits alimentaris a través del consum de fruita en joves amb discapacitat intel·lectual lleu-moderada.

L’elevada prevalença en obesitat i sobrepès en persones amb discapacitat intel·lectual son, en gran majoria, conseqüència d’uns hàbits alimentaris poc saludables i un major sedentarisme.

Des de Fundació Alícia, i amb la col·laboració de Mondelēz International Foundation, s’ha ideat i desenvolupat el programa de promoció de bons hàbits alimentaris FruitTAS, que promou una alimentació sana i equilibrada a través del consum de fruita per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada. El contingut i la metodologia emprats s’han treballat conjuntament amb professionals especialitzats per adaptar el programa a les necessitats del col·lectiu, amb sessions i materials visuals, pràctics i dinàmics a través d’una plataforma interactiva d’autogestió pels propis alumnes. Des del curs 2020-21 s’està implementant aquest estudi pilot en quatre centres d’educació i assistència de persones amb discapacitat intel·lectual repartits a tot l’Estat espanyol.

Durant el segon semestre del curs, l’aula-C5 de l’Escola Jeroni de Moragas d’AMPANS, participa en la fase pilot del programa FruitTAS, on els alumnes son els encarregats de desenvolupar materials per a promocionar el consum de fruita en totes les aules de l’escola implicant també a la comunitat educativa i les famílies.

Comparteix aquesta notícia

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia