Fundació Alícia celebra la VIII Jornada PReME: La veu dels infants en el menjador escolar
El passat 3 de juliol, es va celebrar a la Fundació Alícia la VIII Jornada PReME (Programa de revisió de menús escolars) en el marc del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS). Aquesta jornada, dedicada a professionals (menjadors escolars i empreses de restauración) va tenir […]
Premi Especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició
Els jardins del Palau de Pedralbes han estat l’escenari de la vint-i-dosena edició de la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2024, organitzada per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. L’acte va estar presidit per Carles Vilarrubí, president de l’Acadèmia, i s’ha celebrat durant un sopar elaborat pel xef Nandu Jubany. Reconeixement a […]
El projecte SALSA: salut, alimentació i sociabilitat
SALSA (Salut, Alimentació i Sociabilitat), té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en situació de soledat no volguda. Durant quatre mesos, des de finals de febrer fins a finals d’aquest mes de juny, una cinquantena de veïns i veïnes de Sant Joan de Vilatorrada, persones d’entre 40 i 90 […]
Celebració dels Premis PITA i Ruralapps 2023 i el reconeixement d’Oncoalícia
Els Premis d’Innovació Tecnològica Agroalimentària (Premis PITA) i els Premis Ruralapps són dos guardons destacats que fan una aposta clara per la innovació, la competitivitat i la sostenibilitat en el sector agroalimentari, amb l’objectiu de reconèixer i fomentar l’esperit innovador i emprenedor en el món rural i agroalimentari català. Es van celebrar el passat dijous […]
Alimentació durant el tractament del càncer gàstric: Sessió online per a professionals sanitaris
17 de juny de 2024 – 16:00 h. Sessió en línia: Programa Per inscriure’t clica aquí (Places limitades)
Fundació Alícia, la cuina del senglar i les ostres del Delta al Fòrum Gastronòmic de Girona
A més d’oferir la possibilitat de degustar receptes de la carn de senglar, el monogràfic ha plantejat solucions a les problemàtiques actuals de la societat, utilitzant la gastronomia com a eina per fomentar la sostenibilitat, la seguretat alimentària i els bons hàbits. Demostrant el poder transformador de la cuina i l’alimentació, no només com a […]
GastroMar l’Ampolla 2024
Amb l’organització conjunta de l’Ajuntament de l’Ampolla, l’agència Repicat Events i Fundació Alícia, l’esdeveniment ha posat de manifest la la cuina clàssica, tradicional i d’avantguarda sota els principis de territori, producte i sostenibilitat. Aquest any, GastroMar ha destacat per la recuperació de la cuina tradicional catalana i l’enfocament en el consum de peix de temporada […]
La Fundació Alícia participa a GastroMar ressaltant la importància de la sostenibilitat i la innovació en la cuina marinera
A través de GastroMar, reafirmem el nostre compromís amb els principis de la sostenibilitat i la innovació culinària, brindant l’oportunitat de compartir coneixements i pràctiques sobre la utilització sostenible dels recursos marins, i destacant la importància de la cuina marinera tradicional i la contemporània. GastroMar comptarà amb la participació de destacats noms de la cuina […]
Tallers demostratius de cuina “Menjar durant el tractament del càncer”
Tallers de cuina on s’aniran relacionant els diferents efectes secundaris del tractament del càncer amb les recomanacions dietètiques culinàries més adients per fer-hi front. Les sessions es realitzaran els dies: 8 de febrer de 2024 – 17:00 h. 20 de març de 2024 – 16:30 h. Associació Contra el Càncer a Barcelona Fundació Alícia Travessera […]