Search
Close this search box.

La Fundació Alícia participa a GastroMar ressaltant la importància de la sostenibilitat i la innovació en la cuina marinera

A través de GastroMar, reafirmem el nostre compromís amb els principis de la sostenibilitat i la innovació culinària, brindant l’oportunitat de compartir coneixements i pràctiques sobre la utilització sostenible dels recursos marins, i destacant la importància de la cuina marinera tradicional i la contemporània. GastroMar comptarà amb la participació de destacats noms de la cuina […]

Tallers demostratius de cuina “Menjar durant el tractament del càncer”

Tallers de cuina on s’aniran relacionant els diferents efectes secundaris del tractament del càncer amb les recomanacions dietètiques culinàries més adients per fer-hi front. Les sessions es realitzaran els dies: 8 de febrer de 2024 – 17:00 h. 20 de març de 2024 – 16:30 h. Associació Contra el Càncer a Barcelona Fundació Alícia Travessera […]

Jornada tècnica “Desenvolupant valor afegit: elaborats de corder”

Jornada professional amb l’objectiu de promocionar el consum de la carn de corder i de cabrit mitjançant tècniques innovadores, transferir coneixement i fomentar la col·laboració amb la indústria agroalimentària catalana. Es presentaran diferents productes i processos perquè els productors puguin aplicar-los. Durant la sessió s’explicarà el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC), i es […]

Jornada Professional ‘Pesca i gastronomia sostenibles’: Mesures de sostenibilitat en la pesca i sessions gastronòmiques de transferència

Presentarem les mesures de sostenibilitat i polítiques ambientals en matèria de pesca del litoral de la Costa Brava, a càrrec de GALP (Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava). Es realitzarà una demostració culinària i es presentarà el Projecte Estratègia per a la promoció d’espècies pesqueres autòctones poc conegudes i valorades, a càrrec de Fundació Alícia. […]

Jornada professional ‘Llegums, una oportunitat de futur, com valoritzar-los’ (28/09/2023)

Llegums

Jornada tècnica de la presentació del projecte Llegums, una oportunitat de futur que tindrà lloc el proper dijous 28 de setembre, de 9.00 a 14.30 hores, a les nostres instal·lacions a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages).  Presentarem nous productes en base a tres tipologies de llegum (cigró, llentia i mongeta) amb l’objectiu de fomentar el progrés i la innovació […]

Estratègies d’èxit per a un menú més saludable i sostenible als menjadors escolars.

Jornada PReMe 2023

Enguany, la jornada PReME es va focalitzar en facilitar la transició dels menjadors escolars cap a un model més sostenible. Durant la primera part del matí, es van escoltar experiències d’escoles i empreses que han apostat pel canvi cap a una major sostenibilitat dels menús, implementant diferents estratègies, que va concloure amb una taula de […]

Creuant les barreres en l’abordatge de l’obesitat

Summerschool 2023

La darrera sessió del programa Clínic Barcelona Summer School, organitzat per l’Hospital Clínic de Barcelona va tenir lloc a la Fundació Alícia, on es van exposar temàtiques actuals en torn l’obesitat com ara el paper de la medicina culinària, l’estigma que existeix actualment, o la necessitat d’una entrevista motivacional actualitzada que acompanyi més que obligui. […]

Alimentació i cirurgia bariàtrica: canal de cuina pilot centrat en la persona

SECO 2023

La Fundació Alícia i L’Hospital Clínic de Barcelona han estat premiats pel desenvolupament i avaluació d’un canal de cuina pilot per ajudar a les persones intervingudes de cirurgia bariàtrica i els seus familiars i cuidadors en la gestió de l’alimentació.  Aquest projecte de Medicina Culinària es durà a terme per l’equip d’Alícia i l’Espai d’Intercanvi […]

Per què hem oblidat el que ja sabíem fa 7000 anys?

Saps com cuinar els llegums i els cereals? Creus que són avorrits? No t’equivoquis! T’ensenyarem a cuinar-los d’una manera pràctica i divertida. A través d’un viatge per la història coneixerem la gastronomia mil·lenària d’aquests productes i com d’importants han estat per l’evolució de les societats del mediterrani, el medi ambient i la salut. Els cuinarem […]