Search
Close this search box.

Presentem la nova guia “Recomanacions dietètiques i culinàries durant el tractament del càncer de pròstata

La Fundació Alícia, responsable de la línia d’alimentació de la Fundació Catalunya La Pedrera, ha editat “Recomanacions dietètiques-culinàries durant el tractament del càncer de pròstata”. Una completa guia amb recomanacions dietètiques amb base científica i idees culinàries pràctiques que ajuden al malalt de càncer de pròstata a mantenir una adequada alimentació durant el tractament de la malaltia i contribueixen a pal·liar els possibles efectes secundaris.

El projecte, ha comptat amb la complicitat de l’Hospital Clínic de Barcelona, a través de l’experiència i el coneixement de la nutricionista Núria Mundó, la Dra Begoña Mellado i el Dr. Francesc Casas. Durant la malaltia “poden aparèixer alteracions digestives com nàusees, vòmits o diarrea, malestar intestinal o pèrdua de pes”, expliquen els professionals de l’Hospital Clínic. A més, afegeixen, “quan es reben tractaments hormonals, es pot desencadenar un desequilibri metabolic que pot comportar augment de pes, alteració dels lípids, hipertensió o osteoporosis entre d’altres”.

En aquesta línia, la guia, que ja es pot consultar en format digital, planteja tant recomanacions i pautes dietètiques a seguir per a mantenir un bon estrat nutricional i físic durant tot el procés, com també idees de preparacions i receptes fàcils per al dia a dia. “L’alimentació durant el tractament d’un càncer ha de ser segura, suficient i equilibrada, i en la mesura del possible ha de seguir el patró de dieta mediterrània, i anar-se adaptant a mesura que apareixen els efectes secundaris del tractament”, explica la Dra. Elena Roura, directora científica de la Fundació Alícia.

La publicació vol arribar als malalts i familiars/cuidadors, però també al personal sanitari que pugui ser-ne un bon prescriptor i ajudar a millorar la qualitat de vida dels seus pacients.

La guia ha estat desenvolupada per la Fundació Alícia i la Unitat de Nutrició i Dietètica Clínica, el Servei d’Endocrinologia i Nutrició i els serveis d’Oncologia Mèdica i Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Clínic de Barcelona, i ha comptat amb la col·laboració d’IPSEN Pharma.

Menjar durant el tractament del càncer

‘Recomanacions dietètiques-culinàries durant el tractament del càncer de pròstata’ és el setè volum de la col·lecció ‘Menjar durant el tractament del càncer’ promoguda per la Fundació Catalunya La Pedrera i que ja ha publicat guies específiques sobre el càncer de mama, el càncer de cap i coll, el càncer colonorectal i el càncer de pulmó, així com dues primeres guies de recomanacions generals, i mites i creences sobre l’alimentació durant el tractament del càncer.

La voluntat de la col·lecció és seguir creixent amb noves guies que abordin les especificitats i necessitats de diferents tipologies de càncer. L’objectiu és ajudar a les persones que en pateixen a mantenir un estat nutricional òptim i explicar les bases de l’alimentació un cop diagnosticada la malaltia.

Totes les publicacions poden trobar-se gratuïtament, en format digital i en català i castellà, a la web de La Fundació Catalunya La Pedrera i a la pàgina web de la Fundació Alícia.

Comparteix aquesta notícia

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia