Alícia't a Món Sant Benet

Festa Alícia’t a Món Sant Benet

Festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona que portava cada primavera l’alimentació sana i sostenible a Món Sant Benet. Foodies, adults i famílies es donaven cita per a aprendre gaudint amb la varietat de tallers programats. Punt de trobada de col·lectius vinculats amb la gastronomia, l’alimentació i la producció agroalimentària en l’àmbit de les comarques de Barcelona.

Iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera, amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Fundació Alícia.

La col verda manresana, un tresor gastronòmic d’hivern del Bages

Cinquena de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer la col verda manresana, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.

Guia de la cuina del cabrit. Receptes fàcils i saludables

El Parc Rural del Montserrat, amb la col·laboració de ramaders, la Diputació de Barcelona i la Fundació Alícia, ha elaborat la Guia de la cuina del cabrit, un recurs gastronòmic per donar a conèixer el potencial culinari del cabrit i impulsar el consum d’aquest tipus de carn, molt present al Parc Rural. El receptari compta amb propostes molt variades, on el cabrit és l’ingredient protagonista en tots els plats. La guia no només compta amb un receptari sinó que també recopila informació pràctica sobre l’animal, la ramaderia caprina i l’activitat agroalimentària.

Col·lecció ‘És temps de…”

Espai on trobareu informació i recursos, en forma d’infografies interactives i vídeos, sobre diferents fruites i verdures del nostre territori, fetes amb motiu de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (2021), per encàrrec de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que ha impulsat diferents accions per promoure-les.

‘És temps de…COLS’ – Fruites i verdures dels nostre territori

En aquest espai trobareu informació i recursos en forma d’infografies interactives i vídeos sobre diferents fruites i verdures del nostre territori (en aquest cas sobre les cols), fetes amb motiu de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (2021), per encàrrec de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que ha impulsat diferents accions per promoure-les.

L’oli, un tresor gastronòmic del Bages. Corbella i Verdal de Manresa

Quarta de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer l’oli Corbella i Verdal de Manresa, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les aplicacions a la cuina i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages

‘És temps de…TARONGES i MANDARINES’ – Fruites i verdures dels nostre territori

En aquest espai trobareu informació i recursos en forma d’infografies interactives i vídeos sobre diferents fruites i verdures del nostre territori (en aquest cas sobre les taronges i mandarines), fetes amb motiu de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (2021), per encàrrec de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que ha impulsat diferents accions per promoure-les.

‘És temps de…BRÒQUIL’ – Fruites i verdures dels nostre territori

En aquest espai trobareu informació i recursos en forma d’infografies interactives i vídeos sobre diferents fruites i verdures del nostre territori (en aquest cas sobre el bròquil), fetes amb motiu de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (2021), per encàrrec de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que ha impulsat diferents accions per promoure-les.

L’albergínia blanca, un tresor gastronòmic del Bages

Tercera de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer l’albergínia blanca, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les aplicacions a la cuina i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.