Alícia és un centre amb vocació social, dedicat a la innovació tecnològica en cuina,
a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari
Participem en el projecte europeu DELICIOUS, una iniciativa d’innovació que busca transformar el mercat dels lactis d’origen vegetal. En un context de creixent demanda de dietes alternatives més sostenibles i saludables, DELICIOUS treballa en el desenvolupament de productes lactis vegetals, com el formatge i el quefir, que destaquin per ser assequibles, nutritius i atractius. Alhora, el projecte té com a objectiu reduir l’impacte ambiental associat a la producció de lactis convencionals.
El 2 de desembre, Fundació Alícia va destacar en el marc de Madrid Fusión Dreams, celebrat a Toledo, amb la ponència “Taller del gusto – El sentido de los sentidos”, presentada per Toni Massanés, director de la fundació. La sessió va explorar com funciona el mecanisme del gust i el paper dels sentits i la percepció en les nostres eleccions alimentàries.
El projecte DIAITA, desenvolupat per la Fundació Alícia i Bestiario, ha estat seleccionat com un dels tres projectes finalistes per passar a la segona fase del programa FOODITY. Aquest programa, dona així la oportunitat a tres projectes entre els sis inicials, a treballar en consolidar el seus prototips al llarg de tres mesos més.