Receptes i recursos per a persones al·lèrgiques o amb intoleràncies alimentàries

Patir alguna al·lèrgia o intolerància alimentària comporta haver de renunciar a certes preparacions i elaboracions culinàries. Alícia treballa perquè la gent amb alguna restricció o limitació alimentària pugui continuar gaudint del menjar, publicant receptes a la web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

PUKONO

Aplicació desenvolupada per la Fundació Althaia i la Fundació Alícia, amb la col·laboració d’Amgen, que pretén ajudar a millorar l’alimentació dels pacients amb hipertensió arterial i/o insuficiència renal a través d’una guia d’aliments, receptes i menús validats per professionals de la salut i l’alimentació

SI! Programa de Salut Integral

Programa d’intervenció escolar dirigit a nens i nenes de 3 a 16 anys per a l’adquisició d’hàbits d’alimentació saludables. Projecte de la Fundació SHE en col·laboració amb Fundació Alicia i d’altres entitats.

Plataforma online del Programa TAS

Plataforma online del Programa TAS (Tu i Alícia per la Salut), una eina senzilla i gratuïta que proporciona al professorat tot el material i els recursos necessaris per poder treballar els hàbits alimentaris i d’activitat física dels alumnes d’una manera autònoma, pràctica i motivadora tant per a professors com pels adolescents.

Portal diabetesalacarta.org

IDIBAPS i la Fundació Alícia, amb la col·laboració de ESTEVE, porta des de 2008 innovant en el desenvolupament d’eines que ajuden a l’educació terapèutica per a la diabetis. Una de les eines més importants és el portal www.diabetesalacarta.org, que des de 2012 s’ha convertit en un web de referència tant per a educadors i personal sanitari com per a persones amb diabetis.

Tu ahorras ¡Nosotros ganamos!

Decàleg dels hàbits saludables. Estalvia en la cuina i guanya en salut. Es tracta simplement d’aprendre a gestionar l’alimentació, per gastar menys diners i estar més saludables. (ISBN: 978-84-16256-00-6)

La cuina de la salut

Manual per gaudir d’una vida sana, de la mà de Ferran Adrià, Valentí Fuster, i Josep Corbella, que ens expliquen les claus, idees, consells i suggeriments per a una alimentació saludable a través d’una profunda reflexió sobre la relació que tenim amb el menjar (ISBN: 978-84-9708-217-4).

Receptes saludables – Associació Espanyola contra el Càncer (AECC)

Alícia col·labora amb l’AECC en l’elaboració de receptes i preparacions culinàries de temporada adaptades als diferents trastorns digestius que tenen les persones que se sotmeten a sessions de quimioteràpia i radioteràpia. Alguns efectes secundaris que poden aparèixer són: boca seca, nàusees, vòmits, anorèxia…

Dinem?… Avui cuino jo!

Receptes per als joves, amb informacions bàsiques per seguir una dieta sana, per tenir a la nevera aliments per cuinar, o normes d’higiene i seguretat. Creat dins la campanya ‘Bon dia… esmorzem?’, de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.