Search
Close this search box.

Alícia treballa amb la gent gran per aplicar el projecte Gegaan al barri d’Horta

La Fundació Alícia fa mesos que treballa amb la gent gran del barri per acabar implementant el projecte Gegaan ,“Gent gran, autonomia, alimentació i xarxes comunitàries de suport i dinamització del teixit comercial”.

Aquest projecte, seleccionat pel Barcelona Institute of Technology de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la convocatòria d’ajuts per a projectes d’innovació urbana, vetlla per garantir i allargar l’autonomia i mantenir un bon estat de salut i qualitat de vida de les persones grans millorant-ne la seva alimentació.
En aquesta línia, Alícia, ha dut a terme una primera fase exploratòria basada en estratègies de participació activa, entenent que les persones es troben al centre del projecte i que aquest es fa AMB la gent gran i no PER la gent gran. S’han fet diverses sessions de co-creació que han permès conèixer i entendre les seves urgències i demandes en relació a una millor alimentació, implicant als serveis i recursos del barri com per exemple els restaurants o el Casal de Gent Gran d’Horta.

Un cop acabada aquesta fase de diagnòstic, s’ha procedit al buidatge i anàlisi de la informació per tal de dissenyar les estratègies que millor s’adaptin al barri.
S’han dibuixat tres accions que seran les que s’estan començant a implementar al barri durant el darrer trimestre de l’any en aquesta prova pilot: un servei de consulta i assistència telefònica per a les persones i serveis del barri, que connecta amb una nutricionista especialitzada en cuina d’Alícia; la implementació d’un taller d’alimentació i cuina i la posada en marxa del projecte de “restauració amigable”, un model de restauració que sigui més conscient de les necessitats i realitats de les persones grans i hi doni resposta.

Les accions tenen un doble objectiu: per una banda, es cerca fomentar la xarxa de barri per garantir una adequada atenció a les persones grans i una major presència d’aquestes a la realitat comercial i social de la zona. Per altra banda, es busca capacitar, en matèria d’alimentació, al sector sènior, entenent que la qualitat de vida d’una persona passa necessàriament per la seva autonomia i per la seva capacitat de decisió sobre les seves gestions del dia a dia.

Aquesta prova pilot finalitzarà el gener del 2022, tot i que no es descarta la possibilitat de transferir l’experiència adquirida i els serveis resultants a altres barris de Barcelona.

Comparteix aquesta notícia

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia