La disfàgia orofaríngia és un trastorn digestiu reconegut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a la International Classification of Diseases (ICD-10, codi R-13) caracteritzat per la dificultat per formar i/o moure el bolus alimentari des de la boca cap a l’esòfag i que, com a conseqüència, pot ocasionar el pas d’un aliment a la via respiratòria. Aquest trastorn té un gran impacte social.
La gran prevalença de pacients de totes les edats que arriben a les consultes mèdiques amb desnutrició, deshidratació i patologies respiratòries recurrents secundàries de disfàgia mostren les dificultats en el seu tractament. L’experiència de CRESCA-UPC i Fundació Alícia en investigació, formació i assessorament al llarg de diferents projectes en aquests àmbits, serà l’eix central per promoure i actualitzar els coneixements durant la jornada.
OBJECTIUS DE LA JORNADA
- Actualitzar els coneixements dels professionals que treballen amb persones amb DO.
- Donar a conèixer la importància de l’abordatge interdisciplinari, des del diagnòstic fins al tractament de la DO.
- Facilitar recursos i eines per a la gestió d’una alimentació de textura modificada de qualitat.
- Reforçar la importància de la seguretat alimentària com a estratègia de prevenció.
Dirigit a:
- Professionals sanitaris on s’inclouen logopedes, nutricionistes, fisioterapeutes, infermers i metges de l’entorn de persones amb disfàgia.
- Professionals a càrrec de la preparació i gestió de l’alimentació de persones que requereixen de l’adaptació de graus de consistència a l’hora de menjar: personal de cuina i cuidadors.
Tots ells de centres hospitalaris, residències per a la gent gran, sociosanitaris, centres de persones amb discapacitat, escoles d’educació especial o associacions d’usuaris amb aquests requeriments.
Inscriu-te mitjançant el següent enllaç.