Cuines Fundació Alícia

Oberta la nova convocatòria del Programa PROFIT, d’acompanyament a la innovació gastronòmica d’Alícia per a petites empreses agroalimentàries de Catalunya, amb el suport del DARPA

El període de presentació de propostes és del 11 al 25 de juny i el programa té com a objectiu impulsar la innovació gastronòmica que sigui aplicable a productes i processos del sector agroalimentari català per fomentar-ne la seva competitivitat.

Amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Alícia obre la nova convocatòria del Programa PROFIT, un programa d’acompanyament a la innovació gastronòmica per a petites empreses, productors, artesans, restauradors, cooperatives i autònoms del sector agroalimentari que vulguin innovar en productes i processos.

Aquest programa ofereix un acompanyament integral que inclou assessorament expert i suport tècnic en totes les fases del procés d’innovació, des de la conceptualització, el desenvolupament de prototips fins l’acompanyament al procés d’industrialització. PROFIT vol ajudar a transformar idees en productes o processos tangibles i viables, amb impacte positiu tant per al negoci com per al territori.

A qui s’adreça el programa?

PROFIT s’adreça a productors, elaboradors, empreses de restauració, cooperatives i autònoms que operin en l’àmbit agroalimentari a Catalunya i que vulguin innovar per ser més competitius, mantenint l’arrelament al territori i el compromís amb la sostenibilitat.

Tipologia de projectes i criteris de selecció

Els projectes hauran de demostrar capacitat d’innovació gastronòmica, compromís amb la sostenibilitat, viabilitat tècnica i econòmica, i un impacte positiu en el territori. Es prioritzaran propostes que millorin o desenvolupin nous productes, fomentin una alimentació saludable, apostin per la proximitat i l’economia circular, i tinguin potencial real de creixement.

Els 3 projectes seleccionats per a aquest 2025 passaran per les etapes d’ideació, desenvolupament i acompanyament a la industrialització, tot sota la metodologia d’Alícia, que uneix rigor, ciència, cuina, salut i territori per convertir bones idees en projectes vius i útils.

Calendari de la convocatòria

  • Presentació de candidatures: del 11 al 25 de juny de 2025.
  • Avaluació i selecció de les propostes: del 26 de juny al 3 de juliol de 2025.
  • Comunicació als seleccionats: 4 de juliol de 2025.
  • Desenvolupament dels projectes: de juliol a octubre de 2025.

Com presentar la proposta?

Les candidatures s’han de presentar mitjançant aquest formulari d’inscripció.

Per a més informació, podeu consultar les bases completes de la convocatòria en aquest enllaç o escriure a info@alicia.cat indicant a l’assumpte “Programa PROFIT 2025”.

Comparteix aquesta notícia
Documents adjunts

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia