Summerschool 2023

Creuant les barreres en l’abordatge de l’obesitat

L’alimentació té un paper clau en la prevenció i tractament de l’obesitat, però a més existeixen barreres que dificulten diàriament la gestió de la patologia tant per part dels professionals de la salut, com dels pacients. La cuina, la medicina culinària i el concepte d’obesitat en qualsevol àmbit de salut són fonamentals per a un bon enfocament terapèutic

La darrera sessió del programa Clínic Barcelona Summer School, organitzat per l’Hospital Clínic de Barcelona va tenir lloc a la Fundació Alícia, on es van exposar temàtiques actuals en torn l’obesitat com ara el paper de la medicina culinària, l’estigma que existeix actualment, o la necessitat d’una entrevista motivacional actualitzada que acompanyi més que obligui. També es va realitzar una sessió teoricopràctica a càrrec d’Alícia sobre com cuinar receptes ajustades en energia, però saludables, adaptades al pacient culturalment, als seus gustos, costums, fàcils, pràctiques i delicioses, per tal de millorar l’adherència a les recomanacions alimentàries de les persones amb obesitat.

Programa de la jornada

Receptes

Comparteix aquesta notícia
Documents adjunts

Més notícies

Les últimes notícies de la Fundació Alícia