Barichef és un canal de cuina per gaudir de la cuina i, a la vegada, per cobrir les necessitats nutricionals després d’una cirurgia bariàtrica, amb receptes d’alt valor nutricional.
Trobareu receptes i vídeoreceptes fàcils i atractives.
Barichef és un canal de cuina per gaudir de la cuina i, a la vegada, per cobrir les necessitats nutricionals després d’una cirurgia bariàtrica, amb receptes d’alt valor nutricional.
Trobareu receptes i vídeoreceptes fàcils i atractives.
La iniciativa és una de les accions del projecte “12 mesos x la salut mental” que s’ha desenvolupat durant l’any 2024 a l’Hospital de Bellvitge amb l’objectiu de millorar la salut mental i el benestar emocional de ciutadans i professionals.
Les receptes, proposades i elaborades per cuiners i cuineres de renom amb l’assessorament clínic dels professionals de l’Hospital de Bellvitge, volen ser un recurs per a pacients i famílies per a seguir una bona alimentació i gaudir de bona salut.
El projecte Plats Catalans Cada Dia, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, té per objectiu fomentar el consum de la gastronomia catalana, en el dia a dia.
Des d’Alícia hem col·laborat per identificar, revisar i actualitzar la cuina catalana, detectant els seus punts forts, per posar-la a l’abast de la ciutadania en format d’un pràctic menú. Compta amb més de 100 receptes revisades i adaptades per poder ser consumides cada dia de manera equilibrada, amb la confiança de menjar qualitat, gastronomia, tradició, proximitat i molta salut. Els plats catalans formen part de la dieta mediterrània, una de les més saludable i equilibrades del món. Us convidem a gaudir-ne cada dia.
Recomanacions i receptes d’Alícia per a pacients amb osteoporosis. La dietista i nutricionista clínica Marina Morato ens dona pautes per l’alimentació en persones que pateixin o tinguin risc de patir aquesta malaltia (Ediciones Mayo ISBN 978-84-9905-310-3)
Guia pràctica per a usuaris, i també per a professionals sanitaris, de Juan José Espinós i amb la col·laboració d’Alícia entre d’altres, sobre aquells aspectes rellevants de la dieta mediterrània que milloraran la fertilitat. Es proporcionen claus per seguir una correcta dieta mediterrània, amb eines bàsiques per dissenyar menús variats i equilibrats adaptats a les preferències de cada persona, la logística i la temporada, amb receptes que inclouen nutrients que milloraran la teva fertilitat (ISBN 978-84-124651-3-6).
Cinquena de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer la col verda manresana, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.
El Parc Rural del Montserrat, amb la col·laboració de ramaders, la Diputació de Barcelona i la Fundació Alícia, ha elaborat la Guia de la cuina del cabrit, un recurs gastronòmic per donar a conèixer el potencial culinari del cabrit i impulsar el consum d’aquest tipus de carn, molt present al Parc Rural. El receptari compta amb propostes molt variades, on el cabrit és l’ingredient protagonista en tots els plats. La guia no només compta amb un receptari sinó que també recopila informació pràctica sobre l’animal, la ramaderia caprina i l’activitat agroalimentària.
Una guia per a restauradors i curiosos sobre plantes silvestres i les seves aplicacions a la cuina, amb un total de 20 productes silvícoles de la zona i diferents receptes. Es tracta d’un dels resultats materials del projecte Cuina de Bosc que, des del 2018, desenvolupa l’Ajuntament de Tremp a través del programa ATGPallars i en cooperació amb representants del sector de la restauració i Fundació Alícia.
Quarta de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer l’oli Corbella i Verdal de Manresa, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les aplicacions a la cuina i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages