La cocina de las legumbres

Es tracta d’una ‘bíblia’ dels llegums que descriu d’una manera clara i concisa els efectes beneficiosos del seu consum sobre la nostra salut, presentant aquest aliment com una alternativa econòmica i sostenible a la carn, amb múltiples beneficis per la salut i infinites possibilitats de preparació (ISBN 9788408161851).

Cuina Sana amb el Mètode del Plat

Llibre que fa fàcil la dieta sana i equilibrada amb el plat com a eina essencial per ingerir la quantitat recomanable de cada grup d’aliments. Publicat per Amat Editorial (ISBN: 9788497358866)

COL·LABORACIÓ EN EL PORTAL WEB FAROS

FAROS, l’Observatori de la Salut de la Infància i l’Adolescència, de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, és un portal de referència amb informació actualitzada i de qualitat sobre salut infantil. Alícia col·labora en alguns continguts d’aquest portal, que té més de dos milions de visites anuals, amb assessorament nutricional i culinari per millorar els hàbits de salut d’infants i adolescents, aportant continguts periòdics, articles i vídeos de cuina.

Receptes amb sardina

Receptes creades per a l’edició del Ciència After Work de juny 2016: ‘Sardina en xarxa: alimentació, salut i sostenibilitat’, on es va presentar l’estudi que ha demostrat que la ingesta de sardines té un efecte directe en la millora dels pacients amb diabetis tipus 2

Ull sec: receptes per prevenir i/o alleujar la malaltia

Laboratorios Thea i Alícia s’han unit per dur a terme un projecte per a la prevenció i/o alleujament de l’ull sec, amb l’elaboració de receptes riques en aquells nutrients que actuen per la millora d’aquesta malaltia, com els àcids grassos Omega-3 i Omega-6.

Mitos y creencias sobre la alimentación durante el tratamiento del cáncer

Volum 2 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, editat en castellà. Hi ha moltes creences populars errònies que relacionen el càncer i l’alimentació. En aquest volum se’n recullen i s’analitzen algunes relacionades amb l’alimentació durant el tractament càncer i s’explica si estan fonamentades o si, al contrari, no tenen cap base científica ferma que en suporti el seguiment. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia

Mites i creences sobre l’alimentació durant el tractament del càncer

Volum 2 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en català. Hi ha moltes creences populars errònies que relacionen el càncer i l’alimentació. En aquest volum se’n recullen i s’analitzen algunes relacionades amb l’alimentació durant el tractament càncer i s’explica si estan fonamentades o si, al contrari, no tenen cap base científica ferma que en suporti el seguiment. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.

Receptes contra el malbaratament d’aliments

Aprofitar al màxim els aliments que habitualment consumim és la millor forma de disminuir el malbaratament. Al portal de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària trobareu receptes en què descobrirem que hi ha sobres d’aliments que serveixen per elaborar plats de gran qualitat gastronòmica sense grans complicacions.

Recomendaciones dietéticoculinarias durante el tratamiento del cáncer de mama

Volum 3 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en castellà. L’alimentació és una part important en el tractament de càncer i en el cas del càncer de mama, les prioritats en l’alimentació durant el tractament són mantenir un pes adequat i un bon estat nutricional per fer front a la malaltia i recuperar-se millor. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.