Receptes contra el malbaratament d’aliments

Aprofitar al màxim els aliments que habitualment consumim és la millor forma de disminuir el malbaratament. Al portal de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària trobareu receptes en què descobrirem que hi ha sobres d’aliments que serveixen per elaborar plats de gran qualitat gastronòmica sense grans complicacions.

Recomendaciones dietéticoculinarias durante el tratamiento del cáncer de mama

Volum 3 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en castellà. L’alimentació és una part important en el tractament de càncer i en el cas del càncer de mama, les prioritats en l’alimentació durant el tractament són mantenir un pes adequat i un bon estat nutricional per fer front a la malaltia i recuperar-se millor. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.

Recomanacions dieteticoculinàries durant el tractament del càncer de mama

Edició en català del volum 3 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”. L’alimentació és una part important en el tractament de càncer i en el cas del càncer de mama, les prioritats en l’alimentació durant el tractament són mantenir un pes adequat i un bon estat nutricional per fer front a la malaltia i recuperar-se millor. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.

Cocina PKU

Joc on has d’ajudar a en Marc a combatre al Doctor Protein. Juga, aprèn receptes baixes en fenilalanina i menjar sa per a la PKU.

Save the PKU Planet

Joc on el Malvat Dr. Protein, portat pel seu odi al menjar saborós, sa i baix en fenilalanina, ha robat les receptes creades especialment per la Fundació Alicia per als nens amb PKU. Idiomes: espanyol, català, danès i anglès.

Receptes i recursos per a persones al·lèrgiques o amb intoleràncies alimentàries

Patir alguna al·lèrgia o intolerància alimentària comporta haver de renunciar a certes preparacions i elaboracions culinàries. Alícia treballa perquè la gent amb alguna restricció o limitació alimentària pugui continuar gaudint del menjar, publicant receptes a la web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

PUKONO

Aplicació desenvolupada per la Fundació Althaia i la Fundació Alícia, amb la col·laboració d’Amgen, que pretén ajudar a millorar l’alimentació dels pacients amb hipertensió arterial i/o insuficiència renal a través d’una guia d’aliments, receptes i menús validats per professionals de la salut i l’alimentació

Portal diabetesalacarta.org

IDIBAPS i la Fundació Alícia, amb la col·laboració de ESTEVE, porta des de 2008 innovant en el desenvolupament d’eines que ajuden a l’educació terapèutica per a la diabetis. Una de les eines més importants és el portal www.diabetesalacarta.org, que des de 2012 s’ha convertit en un web de referència tant per a educadors i personal sanitari com per a persones amb diabetis.

Cultiva’m: Enciams

Col·leccionable amb informació sobre els enciams, com sembrar i començar a cultivar i quines propietats tenen. S’hi inclou un parell de receptes i llavors de varietats diferents. Més informació http://associaciolera.org/