Guia Pràctica de Gastronomia Triturada

Guia per preparar plats amb textura modificada nutritius i deliciosos. Un manual desenvolupat per la Fundació Alícia, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, que serveix per a preparar plats triturats plens de sabors, color, aromes i formes agradables per a donar resposta a totes aquelles persones que no poden mastegar bé o tenen alguna dificultat per empassar i doncs, han de menjar triturats.

Cuina Sana amb el Mètode del Plat

Llibre que fa fàcil la dieta sana i equilibrada amb el plat com a eina essencial per ingerir la quantitat recomanable de cada grup d’aliments. Publicat per Amat Editorial (ISBN: 9788497358866)

COL·LABORACIÓ EN EL PORTAL WEB FAROS

FAROS, l’Observatori de la Salut de la Infància i l’Adolescència, de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, és un portal de referència amb informació actualitzada i de qualitat sobre salut infantil. Alícia col·labora en alguns continguts d’aquest portal, que té més de dos milions de visites anuals, amb assessorament nutricional i culinari per millorar els hàbits de salut d’infants i adolescents, aportant continguts periòdics, articles i vídeos de cuina.

Mite o realitat: la seguretat alimentària també a les teves mans

La seguretat alimentària explicada de manera didàctica: saps si és un mite o una realitat?

Receptes amb sardina

Receptes creades per a l’edició del Ciència After Work de juny 2016: ‘Sardina en xarxa: alimentació, salut i sostenibilitat’, on es va presentar l’estudi que ha demostrat que la ingesta de sardines té un efecte directe en la millora dels pacients amb diabetis tipus 2

Canvis en els hàbits alimentaris dels pacients infectats pel VIH

Article inclòs en la ‘Revista Española de Nutrición y Dietética’ sobre els canvis en els hàbits alimentaris dels pacients infectats pel VIH a través de l’assessorament gastronòmic i tallers d’adquisició d’habilitats culinàries (estudi Alícia-FLS).

La dieta mediterrània. Un estil de vida actual

Tercera monografia realitzada per Alícia amb la col·laboració de Laboratoris Thea, sobre la dieta mediterrània, les seves bases, recomanacions i beneficis sobre la salut.

Les propietats saludables del vi

Segona monografia realitzada per Alícia amb la col·laboració de Laboratoris Thea, on s’exposen les propietats saludables del vi i el seu consum moderat dins d’una dieta equilibrada.

Menjar fora de casa de forma saludable

Primera monografia realitzada per Alícia amb la col·laboració de Laboratoris Thea, amb consells sobre bons hàbits alimentaris a l’hora de menjar fora de casa.