Search
Close this search box.

Salut i Bons Hàbits

Guía práctica: cocina de fácil masticación

Guia per a proporcionar un recurs útil a cuidadors a l’hora d’elaborar plats de masticació fàcil a l’àmbit comunitari (versió en castellà). Un manual desenvolupat per la Fundació Alícia, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Fundació Catalunya La Pedrera, que serveix per adaptar l’alimentació en el cas de persones en situació de dificultats de masticació, millorant els reptes que comporta no només vinculats a la seva preparació culinària, sinó també a l’acceptabilitat per part dels usuaris relacionats amb les característiques organolèptiques de les preparacions.

Guia pràctica: cuina de masticació fàcil

Guia per a proporcionar un recurs útil a cuidadors a l’hora d’elaborar plats de masticació fàcil a l’àmbit comunitari (versió en català). Un manual desenvolupat per la Fundació Alícia, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Fundació Catalunya La Pedrera, que serveix per adaptar l’alimentació en el cas de persones en situació de dificultats de masticació, millorant els reptes que comporta no només vinculats a la seva preparació culinària, sinó també a l’acceptabilitat per part dels usuaris relacionats amb les característiques organolèptiques de les preparacions.

RECOMENDACIONES DIETÉTICO-CULINARIAS DURANTE EL TRATAMIENTO DEL CÁNCER COLORRECTAL

Volum 5 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en castellà. S’ofereixen recomanacions dietètiques amb base científica sobre el tipus d’alimentació que es pot seguir per mantenir un estat nutricional adequat segons la situació en què es trobi el pacient durant el tractament del càncer colorectal. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.

Recomanacions dietetioculinàries durant el tractament del càncer colorectal

Volum 5 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en català. S’ofereixen recomanacions dietètiques amb base científica sobre el tipus d’alimentació que es pot seguir per mantenir un estat nutricional adequat segons la situació en què es trobi el pacient durant el tractament del càncer colorectal. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.

Dieta en situaciones especiales: estrés, entrenamiento deportivo y cambio de horarios

Sisena monografia realitzada per Alícia amb la col·laboració de Laboratoris Thea, sobre la dieta en situacions especials.

APP ¡Cómete el Mundo!

Aplicació de mòbil que posa a l’abast de tothom 133 receptes senzilles, econòmiques i amb recomanacions de consum. Impulsada per la Fundació Tomillo, amb l’assessorament de la Fundació Alícia. Disponible de manera gratuïta a les botigues d’IOS i Android.

Guia per a una alimentació infantil saludable i equilibrada

Edició en castellà de la guia per acompanyar pares i mares principalment en el repte d’educar els seus fills per a una alimentació saludable, perquè no es tracta tan sols de saber què han de menjar sinó també com han de fer-ho. Resolent dubtes, trencant mites i aclarint conceptes. Amb la coordinació de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i la col·laboració de l’Acadèmia Americana de Pediatria

Guia per a restauradors sobre alimentació infantil, que tota família hauria de llegir.

Guia creada en motiu de la Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró. Aquest document pretén donar eines als restauradores de la zona i a les famílies sobre com oferir i gaudir d’una oferta divertida, variada i equilibrada pels més petits.

Guia Pràctica de Gastronomia Triturada

Guia per preparar plats amb textura modificada nutritius i deliciosos, versió en castellà. Un manual desenvolupat per la Fundació Alícia, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, que serveix per a preparar plats triturats plens de sabors, color, aromes i formes agradables per a donar resposta a totes aquelles persones que no poden mastegar bé o tenen alguna dificultat per empassar i doncs, han de menjar triturats.