Fundació Alícia a Madrid Fusión Dreams a Toledo
Amb aquesta participació, Alícia va reafirmar el seu compromís amb la recerca i innovació en gastronomia, connectant salut, territori i sostenibilitat en el futur de l’alimentació. Durant l’esdeveniment, Alícia va contribuir al disseny conceptual del programa juntament amb Madrid Fusión, destacant el paper de la gastronomia en la innovació i la sostenibilitat. Es va abordar […]
DIAITA avança a la segona fase del programa FOODITY!
DIAITA és un assistent alimentari dissenyat específicament per ajudar les persones amb càncer de còlon a tenir una alimentació adequada durant el tractament. Aquesta eina, combina la intel·ligència artificial amb l’evidència científica i la pràctica clínica en nutrició oncològica per oferir recomanacions personalitzades, tenint en compte les necessitats específiques de cada persona. Així, els pacients […]
La cuina catalana a la Berlin Food Week
Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, va ser l’encarregat d’introduir al públic l’exposició “Catalunya, la cuina dels prodigis. Dels receptaris medievals a la Regió Mundial de la Gastronomia 2025” a la sala Lichthoff del recinte Acht, al cor de Berlín. Aquesta exposició immersiva va guiar els visitants a través de diferents espais temàtics que […]
Fundació Alícia a San Sebastián Gastronomika: la creativitat humana contra la intel·ligència artificial a la cuina
Ambdós equips van comptar amb les mateixes directrius, tècniques i ingredients per elaborar un menú complet de tres plats: entrant, plat principal i postres. L’objectiu era veure fins a quin punt la IA podia rivalitzar amb la intuïció i la creativitat humana en l’art culinari. El jurat, compost pel crític gastronòmic José Carlos Capel, el […]
La Fundació Alícia participa en el II Congrés d’Alimentació a São Paulo, Brasil
Dimarts, 10 de setembre: “La Fundació Alícia i les tendències alimentàries actuals” El congrés va començar amb una presentació de la Fundació Alícia, on es va explicar la seva missió de promoure una alimentació saludable i sostenible per a tothom. A continuació, es va parlar de les tendències alimentàries actuals, tractant temes com l’ús d’ingredients […]
Dime qué comes y te diré cómo duermes: alimentació i son, claus per a una vida saludable
L’insomni i altres trastorns del son afecten una part significativa de la població, repercutint en el benestar físic i mental de milions de persones. Conscients d’aquesta problemàtica, hem desenvolupat Dime qué comes y te diré cómo duermes com a un recurs accessible i fonamentat en la ciència, que explora com els hàbits alimentaris influeixen en […]
Alícia i Bestiario s’uneixen per desenvolupar un assistent alimentari per a persones en tractament de càncer de colon
Diaita (A Digital Diet Assistant for Cancer Patients and Caregivers) de Bestiario i Alicia, és un dels 6 projectes seleccionats, entre les més del 100 propostes de 40 països diferents que es van presentar a la convocatòria Europea Foodity Open Call #1. Diaita té com a objectiu permetre als pacients amb càncer colorectal gestionar la […]
Inici dels treballs de l’Estratègia Nacional d’Alimentació (ENA)
Toni Massanés, en la seva intervenció, va destacar la importància de fomentar una alimentació saludable i sostenible. Des de la Fundació Alícia, es treballa contínuament en la investigació i promoció d’hàbits alimentaris que no només siguin beneficiosos per a la salut, sinó que també respectin el medi ambient. Massanés va destacar la necessitat d’innovació i […]
Estudi sobre selectivitat alimentària en nens i nenes amb TEA
La presentació es va realitzar amb la participació de la vicepresidenta d’ATADES, Susana Álvarez; la coordinadora d’a·Autismo, Paula Rodríguez; amb Marc Puy-Pey i Fabiola Juárez de la Fundació Alícia; i María Cid, directora de la Fundació Solidaritat Carrefour. A més, va comptar amb la participació de la consellera de Benestar i Família del Govern d’Aragó, […]