Oberta la nova convocatòria del Programa PROFIT, d’acompanyament a la innovació gastronòmica d’Alícia per a petites empreses agroalimentàries de Catalunya, amb el suport del DARPA

Amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Alícia obre la nova convocatòria del Programa PROFIT, un programa d’acompanyament a la innovació gastronòmica per a petites empreses, productors, artesans, restauradors, cooperatives i autònoms del sector agroalimentari que vulguin innovar en productes i processos. Aquest programa […]
DELICIOUS: Impulsant el futur de les alternatives vegetals fermentades

El projecte reuneix 17 entitats de 9 països diferents. Entre els participants s’hi troben centres de recerca dedicats a la investigació científica i tecnològica, institucions acadèmiques, empreses, clústers i associacions de la indústria alimentària. Totes aquestes entitats col·laboren en el marc del programa Horizon Europe. El projecte va donar el tret de sortida els dies […]
Fundació Alícia a Madrid Fusión Dreams a Toledo

Amb aquesta participació, Alícia va reafirmar el seu compromís amb la recerca i innovació en gastronomia, connectant salut, territori i sostenibilitat en el futur de l’alimentació. Durant l’esdeveniment, Alícia va contribuir al disseny conceptual del programa juntament amb Madrid Fusión, destacant el paper de la gastronomia en la innovació i la sostenibilitat. Es va abordar […]
DIAITA avança a la segona fase del programa FOODITY!

DIAITA és un assistent alimentari dissenyat específicament per ajudar les persones amb càncer de còlon a tenir una alimentació adequada durant el tractament. Aquesta eina, combina la intel·ligència artificial amb l’evidència científica i la pràctica clínica en nutrició oncològica per oferir recomanacions personalitzades, tenint en compte les necessitats específiques de cada persona. Així, els pacients […]
La cuina catalana a la Berlin Food Week

Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, va ser l’encarregat d’introduir al públic l’exposició “Catalunya, la cuina dels prodigis. Dels receptaris medievals a la Regió Mundial de la Gastronomia 2025” a la sala Lichthoff del recinte Acht, al cor de Berlín. Aquesta exposició immersiva va guiar els visitants a través de diferents espais temàtics que […]
Fundació Alícia a San Sebastián Gastronomika: la creativitat humana contra la intel·ligència artificial a la cuina

Ambdós equips van comptar amb les mateixes directrius, tècniques i ingredients per elaborar un menú complet de tres plats: entrant, plat principal i postres. L’objectiu era veure fins a quin punt la IA podia rivalitzar amb la intuïció i la creativitat humana en l’art culinari. El jurat, compost pel crític gastronòmic José Carlos Capel, el […]
La Fundació Alícia participa en el II Congrés d’Alimentació a São Paulo, Brasil

Dimarts, 10 de setembre: “La Fundació Alícia i les tendències alimentàries actuals” El congrés va començar amb una presentació de la Fundació Alícia, on es va explicar la seva missió de promoure una alimentació saludable i sostenible per a tothom. A continuació, es va parlar de les tendències alimentàries actuals, tractant temes com l’ús d’ingredients […]
Test i receptes: Digue’m què menges i et diré com dorms

Dormir és una funció essencial per al nostre equilibri i el nostre benestar. No obstant això, la gran majoria de la població mundial té trastorns del son i fins i tot sofreix d’insomni, un dels grans problemes que afecten cada vegada més persones de totes les edats, i amb un impacte negatiu en la salut […]
Dime qué comes y te diré cómo duermes: alimentació i son, claus per a una vida saludable

L’insomni i altres trastorns del son afecten una part significativa de la població, repercutint en el benestar físic i mental de milions de persones. Conscients d’aquesta problemàtica, hem desenvolupat Dime qué comes y te diré cómo duermes com a un recurs accessible i fonamentat en la ciència, que explora com els hàbits alimentaris influeixen en […]