Search
Close this search box.

Alícia i l’Hospital Clínic impulsen el curs online Aliclinic: Introducció a la medicina culinària

La formació, dirigida a professionals de la salut, gira entorn a l’alimentació saludable, la cuina pràctica preparada a casa i les estratègies per facilitar un canvi d’hàbits alimentaris entre els pacients i els propis professionals. L’objectiu de la proposta formativa és arribar a tots els professionals sanitaris  (metges, infermers i infermeres, nutricionistes…) que vulguin millorar […]

Alícia treballa amb la gent gran per aplicar el projecte Gegaan al barri d’Horta

Aquest projecte, seleccionat pel Barcelona Institute of Technology de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la convocatòria d’ajuts per a projectes d’innovació urbana, vetlla per garantir i allargar l’autonomia i mantenir un bon estat de salut i qualitat de vida de les persones grans millorant-ne la seva alimentació.En aquesta línia, Alícia, ha dut a […]

Manifest per una alimentació sostenible

Nosaltres, les persones que fem el menjar per a les persones, volem manifestar que: Els éssers humans necessitem fer-nos el menjar. Fer el menjar és una responsabilitat perquè menjar de manera adequada i satisfactòria és un dret universal inqüestionable que mentre no s’acompleixi arreu, per tothom i cada dia, ens interpel·la a tots. L’entorn ens […]

La Festa Alícia’t es reinventa i celebra en format virtual

La proposta, gratuïta i oberta a tothom, permet arribar a molta més gent que, sense moure’s de casa, gaudexi de l’oferta de l’Alícia’t de sempre en format online: tallers de cuina i alimentació, classes magistrals amb cuiners de primer nivell i propostes familiars i infantils, entre d’altres.   Els tallers i les activitats presencials deixaran […]

La Fundació Alícia i l’Hospital Clínic impulsen la medicina culinària

La Fundació Alícia (Alimentació i Ciència), responsable de la línia d’alimentació de la Fundació Catalunya La Pedrera, signa un conveni amb l’Hospital Clínic de Barcelona per impulsar la medicina culinària que posa l’accent en la importància de l’alimentació sobre la salut. El projecte, que porta per nom “Aliclínic”, té una durada inicial de quatre anys i té com a objectiu la promoció d’aquesta […]

El programa fruitTAS promou el consum de fruita en joves amb discapacitat intel·lectual lleu-moderada

L’elevada prevalença en obesitat i sobrepès en persones amb discapacitat intel·lectual son, en gran majoria, conseqüència d’uns hàbits alimentaris poc saludables i un major sedentarisme. Des de Fundació Alícia, i amb la col·laboració de Mondelēz International Foundation, s’ha ideat i desenvolupat el programa de promoció de bons hàbits alimentaris FruitTAS, que promou una alimentació sana […]

La Fundació Alícia participa a la ‘Guía Comer y beber Con Gusto 2021’ una guia que facilita l’alimentació dels malalts d’ELA

La ‘Guía Comer y beber Con Gusto 2021’ és una nova publicació impulsada per la Fundación Luzón, amb la participació de la Fundació Alícia, juntament amb el Campus de l’Alimentació – UB i l’Hospital de Bellvitge, que facilita l’alimentació dels malalts d’ELA. Aquesta nova edició de la guia ha tingut com a eix central la textura dels aliments i les […]