Suplementació nutricional durant el tractament de TNE
Los complementos o suplementos alimentarios o nutricionales son productos que contribuyen a aportar los nutrientes, que, por algún motivo, no se consiguen cubrir con la alimentación convencional. En este sentido, es importante diferenciar entre aquellos complementos que podemos encontrar en farmacias y tiendas de alimentación y dietética y aquellos especialmente diseñados para el tratamiento nutricional de […]
Alimentació vegetariana durant el tractament de TNE
Una alimentación vegetariana planificada de forma adecuada es saludable, nutricionalmente correcta y proporciona beneficios para la salud en la prevención y tratamiento de determinadas enfermedades. Es adecuada para el mantenimiento de un estado de salud óptimo y apropiada en todas las etapas del ciclo vital, siempre que se aporten todos los nutrientes que el cuerpo necesita. […]
Alimentació saludable durant el tractament del càncer
Una alimentación adecuada es esencial para mantener un estado nutricional óptimo que ayude a hacer frente al tratamiento oncológico de la mejor manera posible, a disminuir los posibles efectos secundarios y a mantener la calidad de vida a lo largo de todo el proceso. La mayoría de los tratamientos utilizados para combatir los tumores neuroendocrinos […]
Nova plataforma web per ajudar a ‘Menjar durant el tractament del càncer’
La Fundació Catalunya La Pedrera i Alícia presenten la nova plataforma web ‘Menjar durant el tractament del càncer’, la nova web ajuda les persones que estan en tractament oncològic, i també els seus familiars i cuidadors, a tenir cura de la seva alimentació durant el procés. A més, l’eina es preocupa pel benestar emocional facilitant-los que puguin continuar gaudint del menjar. La nova web és un projecte social desenvolupat […]
Eficàcia i seguretat en disfàgia. Alimentació textura modificada i qualitat de vida.
La disfàgia orofaríngia és un trastorn digestiu reconegut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a la International Classification of Diseases (ICD-10, codi R-13) caracteritzat per la dificultat per formar i/o moure el bolus alimentari des de la boca cap a l’esòfag i que, com a conseqüència, pot ocasionar el pas d’un aliment a la […]
Jornada de menjadors escolars, cap a un model més sostenible
El divendres 1 de juliol del 2022, després de dos anys d’aturada per la pandèmia, es va celebrar la sisena edició de la jornada PREME, organitzada per l’Agencia de Salut Pública de Catalunya amb la participació de la Fundació Alícia. La jornada va aplegar més de 100 professionals vinculats als menjadors escolars (responsables i professionals […]
Alimentació i cirurgia bariàtrica
Es van exposar propostes dissenyades per cobrir les necessitats alimentàries dels pacients durant tot el procés de la cirurgia bariàtrica. Es van explicar aspectes relacionats amb la textura dels aliments adaptats a la progressió de la dieta, així com la densitat nutricional i energètica de la mateixa per a aquest col·lectiu. El taller, dirigit per […]
Alícia i l’Hospital Clínic impulsen el curs online Aliclinic: Introducció a la medicina culinària
La formació, dirigida a professionals de la salut, gira entorn a l’alimentació saludable, la cuina pràctica preparada a casa i les estratègies per facilitar un canvi d’hàbits alimentaris entre els pacients i els propis professionals. L’objectiu de la proposta formativa és arribar a tots els professionals sanitaris (metges, infermers i infermeres, nutricionistes…) que vulguin millorar […]
Alícia treballa amb la gent gran per aplicar el projecte Gegaan al barri d’Horta
Aquest projecte, seleccionat pel Barcelona Institute of Technology de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la convocatòria d’ajuts per a projectes d’innovació urbana, vetlla per garantir i allargar l’autonomia i mantenir un bon estat de salut i qualitat de vida de les persones grans millorant-ne la seva alimentació.En aquesta línia, Alícia, ha dut a […]