Dime qué comes y te diré cómo duermes

La Fundació Alícia, en col·laboració amb AdSalutem Institut del Son, presenta el llibre Dime qué comes y te diré cómo duermes. Aquest llibre és una eina pràctica i científica dissenyada per abordar els trastorns del son, un dels grans reptes contemporanis.

Mitjançant una anàlisi exhaustiva de com l’alimentació influeix en la qualitat del son, el llibre ofereix estratègies concretes per millorar el descans i, així, la salut general. Convida a repensar la connexió entre els hàbits alimentaris i el son, combinant coneixement científic amb experiència culinària. Amb canvis simples però efectius en l’alimentació i els hàbits diaris, Dime qué comes y te diré cómo duermes pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de son i promoure un benestar integral.

Recomendaciones dieteticoculinarias durante el tratamiento del cáncer de cabeza y cuello

Volum 4 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en castellà. L’alimentació és una part important en qualsevol tractament de càncer. En el cas del càncer de cap i coll té una rellevància especial, ja que per la localització del mateix tumor pot haver-hi alguna dificultat per alimentar-se ja abans de l’inici de qualsevol tractament. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.

Recomanacions dieteticoculinàries durant el tractament del càncer de cap i coll

Volum 4 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en català. L’alimentació és una part important en qualsevol tractament de càncer. En el cas del càncer de cap i coll té una rellevància especial, ja que per la localització del mateix tumor pot haver-hi alguna dificultat per alimentar-se ja abans de l’inici de qualsevol tractament. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.

Mite o realitat: la seguretat alimentària també a les teves mans

La seguretat alimentària explicada de manera didàctica: saps si és un mite o una realitat?

Receptes amb sardina

Receptes creades per a l’edició del Ciència After Work de juny 2016: ‘Sardina en xarxa: alimentació, salut i sostenibilitat’, on es va presentar l’estudi que ha demostrat que la ingesta de sardines té un efecte directe en la millora dels pacients amb diabetis tipus 2

Mitos y creencias sobre la alimentación durante el tratamiento del cáncer

Volum 2 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, editat en castellà. Hi ha moltes creences populars errònies que relacionen el càncer i l’alimentació. En aquest volum se’n recullen i s’analitzen algunes relacionades amb l’alimentació durant el tractament càncer i s’explica si estan fonamentades o si, al contrari, no tenen cap base científica ferma que en suporti el seguiment. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia

Mites i creences sobre l’alimentació durant el tractament del càncer

Volum 2 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en català. Hi ha moltes creences populars errònies que relacionen el càncer i l’alimentació. En aquest volum se’n recullen i s’analitzen algunes relacionades amb l’alimentació durant el tractament càncer i s’explica si estan fonamentades o si, al contrari, no tenen cap base científica ferma que en suporti el seguiment. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.

Recomanacions dieteticoculinàries durant el tractament del càncer de mama

Edició en català del volum 3 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”. L’alimentació és una part important en el tractament de càncer i en el cas del càncer de mama, les prioritats en l’alimentació durant el tractament són mantenir un pes adequat i un bon estat nutricional per fer front a la malaltia i recuperar-se millor. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.

Para comer bien, bueno y barato

Edició en castellà del receptari, editat gràcies a la Creu Roja, que té per objectiu ajudar a les famílies que fan ús dels projectes socials a cuinar de forma equilibrada, creativa, practica, bona i econòmica. Editat gràcies al suport de Nestlé i compta amb la col·laboració de cuiners reconeguts com Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Jean Louis Neichel o Ada Parellada, que hi han participat de manera voluntària amb creacions exclusives i originals.