Manifest per una alimentació sostenible

Nosaltres, les persones que fem el menjar per a les persones, volem manifestar que: Els éssers humans necessitem fer-nos el menjar. Fer el menjar és una responsabilitat perquè menjar de manera adequada i satisfactòria és un dret universal inqüestionable que mentre no s’acompleixi arreu, per tothom i cada dia, ens interpel·la a tots. L’entorn ens […]

La Festa Alícia’t es reinventa i celebra en format virtual

La proposta, gratuïta i oberta a tothom, permet arribar a molta més gent que, sense moure’s de casa, gaudexi de l’oferta de l’Alícia’t de sempre en format online: tallers de cuina i alimentació, classes magistrals amb cuiners de primer nivell i propostes familiars i infantils, entre d’altres.   Els tallers i les activitats presencials deixaran […]

La Fundació Alícia i l’Hospital Clínic impulsen la medicina culinària

La Fundació Alícia (Alimentació i Ciència), responsable de la línia d’alimentació de la Fundació Catalunya La Pedrera, signa un conveni amb l’Hospital Clínic de Barcelona per impulsar la medicina culinària que posa l’accent en la importància de l’alimentació sobre la salut. El projecte, que porta per nom “Aliclínic”, té una durada inicial de quatre anys i té com a objectiu la promoció d’aquesta […]

El programa fruitTAS promou el consum de fruita en joves amb discapacitat intel·lectual lleu-moderada

L’elevada prevalença en obesitat i sobrepès en persones amb discapacitat intel·lectual son, en gran majoria, conseqüència d’uns hàbits alimentaris poc saludables i un major sedentarisme. Des de Fundació Alícia, i amb la col·laboració de Mondelēz International Foundation, s’ha ideat i desenvolupat el programa de promoció de bons hàbits alimentaris FruitTAS, que promou una alimentació sana […]

La Fundació Alícia participa a la ‘Guía Comer y beber Con Gusto 2021’ una guia que facilita l’alimentació dels malalts d’ELA

La ‘Guía Comer y beber Con Gusto 2021’ és una nova publicació impulsada per la Fundación Luzón, amb la participació de la Fundació Alícia, juntament amb el Campus de l’Alimentació – UB i l’Hospital de Bellvitge, que facilita l’alimentació dels malalts d’ELA. Aquesta nova edició de la guia ha tingut com a eix central la textura dels aliments i les […]

‘Cuina amb microones. Sana, segura i sostenible’ de Fundació Alícia una guia imprescindible per aprendre a cuinar amb microones

‘Cuina amb microones. Sana, segura i sostenible’ la nova guia de la Fundació Alícia, editada per Larousse, ens permetrà aprendre a cuinar amb microones. El microones serveix per cuinar i no només per escalfar o descongelar aliments. Aquest llibre ens mostra com treure-li el màxim partit. Perquè una alimentació sana, segura, sostenible, deliciosa, fàcil i […]