Manifest per una alimentació sostenible
Nosaltres, les persones que fem el menjar per a les persones, volem manifestar que: Els éssers humans necessitem fer-nos el menjar. Fer el menjar és una responsabilitat perquè menjar de manera adequada i satisfactòria és un dret universal inqüestionable que mentre no s’acompleixi arreu, per tothom i cada dia, ens interpel·la a tots. L’entorn ens […]
La Fundació Alícia desenvolupa un receptari tradicional basc per a persones amb dificultats per empassar
El projecte és el resultat d’un treball conjunt que ha permès adaptar els coneixements en cuina i alimentació de textura modificada per a persones amb disfàgia al context de la gastronomia basca i generar, així, un recurs necessari i inexistent fins al moment. El resultat final és un receptari que inclou 24 receptes tradicionals classificades […]
La Festa Alícia’t es reinventa i celebra en format virtual
La proposta, gratuïta i oberta a tothom, permet arribar a molta més gent que, sense moure’s de casa, gaudexi de l’oferta de l’Alícia’t de sempre en format online: tallers de cuina i alimentació, classes magistrals amb cuiners de primer nivell i propostes familiars i infantils, entre d’altres. Els tallers i les activitats presencials deixaran […]
La Fundació Alícia i l’Hospital Clínic impulsen la medicina culinària
La Fundació Alícia (Alimentació i Ciència), responsable de la línia d’alimentació de la Fundació Catalunya La Pedrera, signa un conveni amb l’Hospital Clínic de Barcelona per impulsar la medicina culinària que posa l’accent en la importància de l’alimentació sobre la salut. El projecte, que porta per nom “Aliclínic”, té una durada inicial de quatre anys i té com a objectiu la promoció d’aquesta […]
Presentem la nova guia “Recomanacions dietètiques i culinàries durant el tractament del càncer de pròstata
El projecte, ha comptat amb la complicitat de l’Hospital Clínic de Barcelona, a través de l’experiència i el coneixement de la nutricionista Núria Mundó, la Dra Begoña Mellado i el Dr. Francesc Casas. Durant la malaltia “poden aparèixer alteracions digestives com nàusees, vòmits o diarrea, malestar intestinal o pèrdua de pes”, expliquen els professionals de […]
El programa fruitTAS promou el consum de fruita en joves amb discapacitat intel·lectual lleu-moderada
L’elevada prevalença en obesitat i sobrepès en persones amb discapacitat intel·lectual son, en gran majoria, conseqüència d’uns hàbits alimentaris poc saludables i un major sedentarisme. Des de Fundació Alícia, i amb la col·laboració de Mondelēz International Foundation, s’ha ideat i desenvolupat el programa de promoció de bons hàbits alimentaris FruitTAS, que promou una alimentació sana […]
La Fundació Alícia participa a la ‘Guía Comer y beber Con Gusto 2021’ una guia que facilita l’alimentació dels malalts d’ELA
La ‘Guía Comer y beber Con Gusto 2021’ és una nova publicació impulsada per la Fundación Luzón, amb la participació de la Fundació Alícia, juntament amb el Campus de l’Alimentació – UB i l’Hospital de Bellvitge, que facilita l’alimentació dels malalts d’ELA. Aquesta nova edició de la guia ha tingut com a eix central la textura dels aliments i les […]
Fundació Alícia participa a la primera edició de les jornades GastroMar a l’Ampolla
La Fundació Alícia participa a la primera edició del GastroMar a l’Ampolla, celebrada del 21 al 23 de març, que va donar a conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre i per extensió de la Mediterrània als professionals del sector. Aquestes primeres jornades professionals de cuina i ciència han tractat temes relacionats […]
‘Cuina amb microones. Sana, segura i sostenible’ de Fundació Alícia una guia imprescindible per aprendre a cuinar amb microones
‘Cuina amb microones. Sana, segura i sostenible’ la nova guia de la Fundació Alícia, editada per Larousse, ens permetrà aprendre a cuinar amb microones. El microones serveix per cuinar i no només per escalfar o descongelar aliments. Aquest llibre ens mostra com treure-li el màxim partit. Perquè una alimentació sana, segura, sostenible, deliciosa, fàcil i […]