Guia per a una alimentació infantil saludable i equilibrada

Edició en català de la guia per acompanyar pares i mares principalment en el repte d’educar els seus fills per a una alimentació saludable, perquè no es tracta tan sols de saber què han de menjar sinó també com han de fer-ho. Resolent dubtes, trencant mites i aclarint conceptes. . Amb la coordinació de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i la col·laboració de l’Acadèmia Americana de Pediatria.

MENUARI

Planificar els àpats és un maldecap? Descobreix Menuari, un joc que et permetrà planificar-los seguint els criteris de la dieta mediterrània i amb la implicació dels fills. Aconseguiràs menús equilibrats mentre els petits de la casa aprenen a gestionar la freqüència amb la qual cal consumir els diferents grups d’aliments. Col·laboració amb l’empresa Menuari i l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

Guia Pràctica de Gastronomia Triturada

Guia per preparar plats amb textura modificada nutritius i deliciosos. Un manual desenvolupat per la Fundació Alícia, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, que serveix per a preparar plats triturats plens de sabors, color, aromes i formes agradables per a donar resposta a totes aquelles persones que no poden mastegar bé o tenen alguna dificultat per empassar i doncs, han de menjar triturats.

Cuina Sana amb el Mètode del Plat

Llibre que fa fàcil la dieta sana i equilibrada amb el plat com a eina essencial per ingerir la quantitat recomanable de cada grup d’aliments. Publicat per Amat Editorial (ISBN: 9788497358866)

COL·LABORACIÓ EN EL PORTAL WEB FAROS

FAROS, l’Observatori de la Salut de la Infància i l’Adolescència, de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, és un portal de referència amb informació actualitzada i de qualitat sobre salut infantil. Alícia col·labora en alguns continguts d’aquest portal, que té més de dos milions de visites anuals, amb assessorament nutricional i culinari per millorar els hàbits de salut d’infants i adolescents, aportant continguts periòdics, articles i vídeos de cuina.

Mite o realitat: la seguretat alimentària també a les teves mans

La seguretat alimentària explicada de manera didàctica: saps si és un mite o una realitat?

Receptes amb sardina

Receptes creades per a l’edició del Ciència After Work de juny 2016: ‘Sardina en xarxa: alimentació, salut i sostenibilitat’, on es va presentar l’estudi que ha demostrat que la ingesta de sardines té un efecte directe en la millora dels pacients amb diabetis tipus 2

Canvis en els hàbits alimentaris dels pacients infectats pel VIH

Article inclòs en la ‘Revista Española de Nutrición y Dietética’ sobre els canvis en els hàbits alimentaris dels pacients infectats pel VIH a través de l’assessorament gastronòmic i tallers d’adquisició d’habilitats culinàries (estudi Alícia-FLS).

La dieta mediterrània. Un estil de vida actual

Tercera monografia realitzada per Alícia amb la col·laboració de Laboratoris Thea, sobre la dieta mediterrània, les seves bases, recomanacions i beneficis sobre la salut.

Accés a la publicació

Omple el següent formulari per descarregar la publicació

FUNDACIÓ ALÍCIA ALIMENTACIÓ I CIÈNCIA, F.P. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.