Search
Close this search box.

Publicacions

Cocina con microondas. Sana, segura y sostenible

Guia per aprendre a cuinar amb microones. Aquest llibre mostra com treure-li el màxim partit. Perquè una alimentació sana, segura, sostenible, deliciosa, fàcil i ràpida és possible!
ISBN 978-84-18100-98-7

Consells de medicina culinària – Blog Zespri

Articles aportats al Blog de Zespri amb consells sobre medicina culinària, nutrició, salut i bons hàbits alimentaris.

L’albergínia blanca, un tresor gastronòmic del Bages

Tercera de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer l’albergínia blanca, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les aplicacions a la cuina i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.

Les arrels premedievals de la cuina catalana

Recull dels treballs que es van presentar en la jornada realitzada el 3 de novembre de 2014. Cinc articles dedicats a cinc grans fases cronològiques (el paleolític, el neolític, l’edat del bronze, l’època ibèrica i l’època romana), dins dels quals es fa un èmfasi especial en els productes disponibles en cada moment i els que es van incorporant a la nostra dieta, les tècniques de tractament dels aliments i la relació que es pot establir amb alguns plats actuals de la nostra cuina.

Llibre d’aparellar de menjar – Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana

Receptari més extens de la cuina medieval catalana. No havia estat mai publicat; és per tant un llibre inèdit, que ara es fa accessible al gran públic. Els textos van ser compilats aproximadament a mitjans del segle XIV o una mica més tard. Aquest volum conté la transcripció de les receptes originals i, per facilitar-ne la comprensió, una versió acarada en català actual. El text inclou tres extensos capítols introductoris en els quals s’exposa el marc cultural i polític en què es va escriure, el marc gastronòmic i alimentari i també un estudi aprofundit del propi llibre, tant d’ingredients, com de les salses i els procediments, a càrrec de la Fundació Alicia.

Llibre de totes maneres de potatges – Col·lecció de Receptaris Històrics de Cuina Catalana “7 Portes”

El receptari ens mostra la consolidació de la cuina catalana medieval, al voltant d’un eix gastronòmic ric i harmònic. És un llibre professional que endreça les receptes per àmbits, dedica capítols a com tractar els ingredients, suggereix millores en els procediments i aconsella normes d’higiene i com millorar sabors i textures. La reproducció del text original i de la versió al català modern ve acompanyada d’una anàlisi sobre les pràctiques gastronòmiques de l’època, i sobre l’arquitectura culinària del conjunt de receptes.

Llibre del Coc – Col·lecció de Receptaris Històrics de Cuina Catalana “7 Portes”

Quart volum de la Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana, que proposa un llarg recorregut, des dels receptaris més antics, fins als de la segona meitat del segle XX, amb la finalitat de posar de manifest l’evolució, les transformacions i la continuïtat de la cuina catalana. (ISBN 9788472268340)

Pallars terra de corder

Llibre que té com a objectiu posar de manifest el valor de la carn de corder i la importància de la ramaderia al Pallars Jussà. Per aquest motiu, dóna veu als diferents agents clau que intervenen en el procés: ramaders, que ens comparteixen el seu dia a dia per donar a conèixer l’ofici de pastor, i carnissers i cuiners que ens donen receptes i opcions per cuinar-lo (ISBN:

KetoAlícia – Una fórmula única per ampliar les possibilitats culinàries de la dieta cetogénica clàssica

Projecte per facilitar a famílies i cuidadors la part més culinària de la dieta cetogènica. La investigació ofereix diversitat de receptes per evitar la monotonia i millorar l’adaptació al tractament. Receptes que serveixen com a substitut d’elaboracions farinàcies que aquests pacients no poden consumir per causa del seu alt contingut en hidrats de carboni.