Publicacions

COL·LABORACIÓ EN EL PORTAL WEB FAROS

FAROS, l’Observatori de la Salut de la Infància i l’Adolescència, de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, és un portal de referència amb informació actualitzada i de qualitat sobre salut infantil. Alícia col·labora en alguns continguts d’aquest portal, que té més de dos milions de visites anuals, amb assessorament nutricional i culinari per millorar els hàbits de salut d’infants i adolescents, aportant continguts periòdics, articles i vídeos de cuina.

Taula periòdica de les confitures

L’any 2007, en col·laboració amb el Museu de la confitura es va decidir retre un homenatge a Dmitri Mendeléyev, creador de la taula periòdica dels elements químics, ordenant les confitures amb criteris similars

Mite o realitat: la seguretat alimentària també a les teves mans

La seguretat alimentària explicada de manera didàctica: saps si és un mite o una realitat?

Receptes amb sardina

Receptes creades per a l’edició del Ciència After Work de juny 2016: ‘Sardina en xarxa: alimentació, salut i sostenibilitat’, on es va presentar l’estudi que ha demostrat que la ingesta de sardines té un efecte directe en la millora dels pacients amb diabetis tipus 2

Directrius que descriuen característiques dels productes hortofrutícolas adaptades a la població d’adults senior

Projecte *Optifel: els socis del projecte han desenvolupat especificacions per a la indústria alimentària, que inclou informació sobre el desenvolupament de productes per als majors. Aquestes directrius es componen de 3 seccions: directrius nutricionals, funcionals i per a embalatge

Sempio & Alícia Jang Project: la revolució mediterrània del Jang

Projecte iniciat amb l’empresa coreana Sempio amb l’objectiu d’investigar les possibilitats dels productes Jang (derivats de la soia) en el vessant saludable de l’alimentació; una bona opció per reforçar una dieta sana i equilibrada.

Canvis en els hàbits alimentaris dels pacients infectats pel VIH

Article inclòs en la ‘Revista Española de Nutrición y Dietética’ sobre els canvis en els hàbits alimentaris dels pacients infectats pel VIH a través de l’assessorament gastronòmic i tallers d’adquisició d’habilitats culinàries (estudi Alícia-FLS).

Piràmide nutricional per afavorir el correcte funcionament ocular

Laboratorios Thea i Alícia s’han unit per dur a terme un projecte per a la prevenció de malalties oculars. La piràmide presentada ens serveix com a eina per afavorir el correcte funcionament ocular a través de la dieta.

La dieta mediterrània. Un estil de vida actual

Tercera monografia realitzada per Alícia amb la col·laboració de Laboratoris Thea, sobre la dieta mediterrània, les seves bases, recomanacions i beneficis sobre la salut.