Search
Close this search box.

Alimentació saludable durant el tractament del càncer de ronyó

El càncer de ronyó, igual que altres tipus de càncer, es classifiquen segons el seu estadi, subtipus i grau d’agressivitat de les cèl·lules tumorals i per al seu tractament, existeixen diferents teràpies (diferents tipus de cirurgia, teràpia dirigida, immunoteràpia i radioteràpia, a més de tractaments simptomàtics). En funció de tot això, l’equilibri entre els nutrients […]

Suplementació nutricional durant el tractament de TNE

Los complementos o suplementos alimentarios o nutricionales son productos que contribuyen a aportar los nutrientes, que, por algún motivo, no se consiguen cubrir con la alimentación convencional. En este sentido, es importante diferenciar entre aquellos complementos que podemos encontrar en farmacias y tiendas de alimentación y dietética y aquellos especialmente diseñados para el tratamiento nutricional de […]

Alimentació vegetariana durant el tractament de TNE

Una alimentación vegetariana planificada de forma adecuada es saludable, nutricionalmente correcta y proporciona beneficios para la salud en la prevención y tratamiento de determinadas enfermedades. Es adecuada para el mantenimiento de un estado de salud óptimo y apropiada en todas las etapas del ciclo vital, siempre que se aporten todos los nutrientes que el cuerpo necesita. […]

Alimentació saludable durant el tractament del càncer

Una alimentación adecuada es esencial para mantener un estado nutricional óptimo que ayude a hacer frente al tratamiento oncológico de la mejor manera posible, a disminuir los posibles efectos secundarios y a mantener la calidad de vida a lo largo de todo el proceso. La mayoría de los tratamientos utilizados para combatir los tumores neuroendocrinos […]

Nova plataforma web per ajudar a ‘Menjar durant el tractament del càncer’

La Fundació Catalunya La Pedrera i Alícia presenten la nova plataforma web ‘Menjar durant el tractament del càncer’, la nova web ajuda les persones que estan en tractament oncològic, i també els seus familiars i cuidadors, a tenir cura de la seva alimentació durant el procés. A més, l’eina es preocupa pel benestar emocional facilitant-los que puguin continuar gaudint del menjar.  La nova web és un projecte social desenvolupat […]

Eficàcia i seguretat en disfàgia. Alimentació textura modificada i qualitat de vida.

La disfàgia orofaríngia és un trastorn digestiu reconegut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a la International Classification of Diseases (ICD-10, codi R-13) caracteritzat per la dificultat per formar i/o moure el bolus alimentari des de la boca cap a l’esòfag i que, com a conseqüència, pot ocasionar el pas d’un aliment a la […]

Jornada de menjadors escolars, cap a un model més sostenible

El divendres 1 de juliol del 2022, després de dos anys d’aturada per la pandèmia, es va celebrar la sisena edició de la jornada PREME, organitzada per l’Agencia de Salut Pública de Catalunya amb la participació de la Fundació Alícia. La jornada va aplegar més de 100 professionals vinculats als menjadors escolars (responsables i professionals […]

Alimentació i cirurgia bariàtrica

Es van exposar propostes dissenyades per cobrir les necessitats alimentàries dels pacients durant tot el procés de la cirurgia bariàtrica. Es van explicar aspectes relacionats amb la textura dels aliments adaptats a la progressió de la dieta, així com la densitat nutricional i energètica de la mateixa per a aquest col·lectiu. El taller, dirigit per […]