Dime qué comes y te diré cómo duermes

La Fundació Alícia, en col·laboració amb AdSalutem Institut del Son, presenta el llibre Dime qué comes y te diré cómo duermes. Aquest llibre és una eina pràctica i científica dissenyada per abordar els trastorns del son, un dels grans reptes contemporanis.

Mitjançant una anàlisi exhaustiva de com l’alimentació influeix en la qualitat del son, el llibre ofereix estratègies concretes per millorar el descans i, així, la salut general. Convida a repensar la connexió entre els hàbits alimentaris i el son, combinant coneixement científic amb experiència culinària. Amb canvis simples però efectius en l’alimentació i els hàbits diaris, Dime qué comes y te diré cómo duermes pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de son i promoure un benestar integral.

Nova web i estudi sobre la selectivitat alimentària en nens i nenes amb TEA

Fundació Alícia, conjuntament amb Atades, hem plantejat, dissenyat i desenvolupat un estudi d’investigació observacional sobre alimentació en persones amb autisme. Aquest estudi es realitza amb l’objectiu d’adquirir coneixement sobre els hàbits alimentaris i els seus condicionants, per dissenyar una eina que els ajudi a gestionar-los. Aquesta nova eina és una web que neix com a resultat d’aquest treball: www.tealimentacion.com. En la web es mostren tant els resultats de l’estudi com consells o receptes que ajuden a millorar l’alimentació dels nens i nenes i els diferents serveis professionals de suport que existeixen.

La ciència de la microbiota. Alimenta els teus bacteris intestinals i cuida la teva salut cuinant

Guia imprescindible per cuidar dels nostres bacteris intestinals i que elles ens cuidin a nosaltres. Aquest no és un llibre de superaliments, ni de curacions o dietes miraculoses, ni de plans de cinc dies per a detoxificar l’intestí, sinó un sòlid i contrastat manual basat en evidències científiques per a aprendre a menjar bé, cuidar nostra microbiota intestinal i, en definitiva, estar més sans i feliços. Realitzat per Cristina Saez, periodista especialitzada en ciència, i la Fundació Alícia. Publicat per Libros Cúpula (ISBN 978-84-480-2946-3 (ESP) 978-84-480-2992-0 (CAT)).

Cuina sana per a pacients amb osteoporosis

Recomanacions i receptes d’Alícia per a pacients amb osteoporosis. La dietista i nutricionista clínica Marina Morato ens dona pautes per l’alimentació en persones que pateixin o tinguin risc de patir aquesta malaltia (Ediciones Mayo ISBN 978-84-9905-310-3)

Fertilitat i dieta mediterrània. Claus per millorar la teva capacitat reproductiva amb una dieta sana i equilibrada.

Guia pràctica per a usuaris, i també per a professionals sanitaris, de Juan José Espinós i amb la col·laboració d’Alícia entre d’altres, sobre aquells aspectes rellevants de la dieta mediterrània que milloraran la fertilitat. Es proporcionen claus per seguir una correcta dieta mediterrània, amb eines bàsiques per dissenyar menús variats i equilibrats adaptats a les preferències de cada persona, la logística i la temporada, amb receptes que inclouen nutrients que milloraran la teva fertilitat (ISBN 978-84-124651-3-6).

Plataforma Nutriactivos

De la mà d’Ipsengroup, Grup getne i Netespana s’ha posat en marxa la plataforma Nutriactivos per a tumors neuroendocrins (TNE). Durant el tractament oncològic és essencial cuidar l’alimentació i per a això ajudem a gestionar-la amb recomanacions i propostes culinàries adaptades a les necessitats que es derivin en aquest tractament.

La ciència de la microbiota. Alimenta els teus bacteris intestinals i cuina la teva salut cuinant.

Guia imprescindible per cuidar dels nostres bacteris intestinals i que elles ens cuidin a nosaltres. Aquest no és un llibre de superaliments, ni de curacions o dietes miraculoses, ni de plans de cinc dies per a detoxificar l’intestí, sinó un sòlid i contrastat manual basat en evidències científiques per a aprendre a menjar bé, cuidar nostra microbiota intestinal i, en definitiva, estar més sans i feliços. Realitzat per Cristina Sáez, periodista especialitzada en ciència, i la Fundació Alícia. Publicat per Libros Cúpula (Edició en català ISBN 978-84-480-2992-0 / Edició en espanyol ISBN 978-84-480-2946-3).

Disfagia duten pertsonentzako euskal errezeta tradizionalen liburua

24 recetas tradicionales del País Vasco, diseñadas para ser aptas para personas con disfagia a los sólidos que requieren de una alimentación de textura modificada correspondiente a un puré espero o descriptor C. Versión editada en euskera.

Receptari tradicional basc per a persones amb disfàgia

24 receptes tradicionals del País Basc, dissenyades per a ser aptes per a persones amb disfàgia als sòlids que requereixen d’una alimentació de textura modificada corresponent a un puré espès o descriptor C. Versió editada en espanyol.

Accés a la publicació

Omple el següent formulari per descarregar la publicació

FUNDACIÓ ALÍCIA ALIMENTACIÓ I CIÈNCIA, F.P. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.