Alícia assessora i crea les receptes per al programa Manduka, un espai del club Super3 de TV3, amb l’objectiu d’introduir els més petits en el món de la cuina i la gastronomia, plantejant la cuina com un joc.
Alícia assessora i crea les receptes per al programa Manduka, un espai del club Super3 de TV3, amb l’objectiu d’introduir els més petits en el món de la cuina i la gastronomia, plantejant la cuina com un joc.
Guia alimentària que funciona com una nova eina per identificar aspectes claus que, amb petites modificacions, poden millorar de forma important la qualitat i la sostenibilitat de la nostra alimentació. Publicada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i elaborada amb les aportacions i consideracions de nombrosos professionals i entitats i organismes, entre ells Alícia.
Receptari dirigit a persones amb funcions cognitives més o menys afectades, com a eina per facilitar que segueixin cuinant de manera autònoma en el seu dia a dia, amb aliments bons, sans i senzills de preparar, adaptats a les seves necessitats, creat per la Fundació Catalunya La Pedrera, amb la col·laboració de la Fundació ACE i la Fundació Alícia.
Els diferents plats estan fets amb aliments neuroprotectors i pensats perquè al llarg de la setmana es puguin escollir combinacions diferents i s’asseguri que els àpats contenen tots els grups d’aliments per ser saludables.
El llibre recull un total de 34 receptes que expliquen la tradició culinària del poble gitano i que han estat relatades per dones i homes gitanos residents a les diferents províncies catalanes, i amb orígens molt diversos dins del territori peninsular. És fruit d’un treball entre la comunitat gitana de Catalunya i la Fundació Alícia a iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en el marc del Pla Integral del Poble Gitano.
Seguir una alimentació cardiosaludable acompanyada d’activitat física és essencial per a persones que presenten nivells de colesterol elevats. Fundació Alícia, amb la coordinació de Danone, ha desenvolupat una planificació de menú mensual cardiosaludable que contempla un règim alimentari equilibrat sense enfocar-se a cap patologia concreta, on s’inclouen també opcions vegetarianes.
ConGusto és el nom de la iniciativa coordinada per Fundación Luzón, destinada a l’elaboració d’una guia dinàmica de menús triturats per a pacients amb dificultats de deglució. Persegueix el doble objectiu de fomentar l’apetència al menjar i d’aconseguir la necessària aportació nutricional a aquests pacients. Es tracta d’un conjunt de receptes representatives de l’àmplia varietat de la cuina espanyola, fàcils d’elaborar, apetitoses i de cost assequible. La guia informa sobre les textures i viscositats necessàries en cada recepta.
Guia per a proporcionar un recurs útil a cuidadors a l’hora d’elaborar plats de masticació fàcil a l’àmbit comunitari (versió en castellà). Un manual desenvolupat per la Fundació Alícia, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Fundació Catalunya La Pedrera, que serveix per adaptar l’alimentació en el cas de persones en situació de dificultats de masticació, millorant els reptes que comporta no només vinculats a la seva preparació culinària, sinó també a l’acceptabilitat per part dels usuaris relacionats amb les característiques organolèptiques de les preparacions.
Guia per a proporcionar un recurs útil a cuidadors a l’hora d’elaborar plats de masticació fàcil a l’àmbit comunitari (versió en català). Un manual desenvolupat per la Fundació Alícia, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Fundació Catalunya La Pedrera, que serveix per adaptar l’alimentació en el cas de persones en situació de dificultats de masticació, millorant els reptes que comporta no només vinculats a la seva preparació culinària, sinó també a l’acceptabilitat per part dels usuaris relacionats amb les característiques organolèptiques de les preparacions.
Volum 5 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en castellà. S’ofereixen recomanacions dietètiques amb base científica sobre el tipus d’alimentació que es pot seguir per mantenir un estat nutricional adequat segons la situació en què es trobi el pacient durant el tractament del càncer colorectal. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, i desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i Alícia.
Omple el següent formulari per descarregar la publicació