Receptes i recursos per a persones al·lèrgiques o amb intoleràncies alimentàries

Patir alguna al·lèrgia o intolerància alimentària comporta haver de renunciar a certes preparacions i elaboracions culinàries. Alícia treballa perquè la gent amb alguna restricció o limitació alimentària pugui continuar gaudint del menjar, publicant receptes a la web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

PUKONO

Aplicació desenvolupada per la Fundació Althaia i la Fundació Alícia, amb la col·laboració d’Amgen, que pretén ajudar a millorar l’alimentació dels pacients amb hipertensió arterial i/o insuficiència renal a través d’una guia d’aliments, receptes i menús validats per professionals de la salut i l’alimentació

SI! Programa de Salut Integral

Programa d’intervenció escolar dirigit a nens i nenes de 3 a 16 anys per a l’adquisició d’hàbits d’alimentació saludables. Projecte de la Fundació SHE en col·laboració amb Fundació Alicia i d’altres entitats.

Plataforma online del Programa TAS

Plataforma online del Programa TAS (Tu i Alícia per la Salut), una eina senzilla i gratuïta que proporciona al professorat tot el material i els recursos necessaris per poder treballar els hàbits alimentaris i d’activitat física dels alumnes d’una manera autònoma, pràctica i motivadora tant per a professors com pels adolescents.

Portal diabetesalacarta.org

IDIBAPS i la Fundació Alícia, amb la col·laboració de ESTEVE, porta des de 2008 innovant en el desenvolupament d’eines que ajuden a l’educació terapèutica per a la diabetis. Una de les eines més importants és el portal www.diabetesalacarta.org, que des de 2012 s’ha convertit en un web de referència tant per a educadors i personal sanitari com per a persones amb diabetis.

Aparatos y utensilios aplicados a la cocina profesional

Anàlisi de la transcendència culinària, les característiques i les utilitats específiques d’un ampli ventall d’eines i aparells de cuina. En aquest llibre es descriuen i expliquen les característiques culinàries que se li associen en cada cas. Els elements estan organitzats en una fitxa didàctica i prioritzant l’aplicació pràctica (ISBN:9788461469611 (ESP) – 9788461469628 (ENG))

A Chef’s Guide to Gelling, Thickening, and Emulsifying Agents

La comprensió de com utilitzar agents de textura d’aliments, tals com a gelificants, espesants i emulsionants, ha anat augmentant de manera constant en la indústria. La guia ofereix una guia clara i pràctica per a qualsevol cuiner, estudiant o afeccionat que vulgui treballar amb aquests agents de textura. (ISBN 9781466565074)

Cultiva’m: Enciams

Col·leccionable amb informació sobre els enciams, com sembrar i començar a cultivar i quines propietats tenen. S’hi inclou un parell de receptes i llavors de varietats diferents. Més informació http://associaciolera.org/

Cultiva’m: Tomàquets

Col·leccionable amb informació sobre el tomàquet, com sembrar i començar a cultivar i quines propietats té que beneficien la salut. S’hi inclou un parell de receptes i llavors de varietats diferents. Més informació: http://associaciolera.org/

Accés a la publicació

Omple el següent formulari per descarregar la publicació

FUNDACIÓ ALÍCIA ALIMENTACIÓ I CIÈNCIA, F.P. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.