Receptari tradicional català per a persones amb disfàgia

Receptari tradicional català per a persones amb disfàgia

Un receptari que permet a aquelles persones que han crescut amb la cuina catalana i que, per circumstàncies vitals, ja no podrien gaudir dels plats més emblemàtics, continuar fent-ho.

Inclou 26 receptes tradicionals catalanes classificades en primers plats, segons plats i postres. Totes estan dissenyades per ser aptes per a persones amb disfàgia als sòlids que requereixen una alimentació de textura modificada corresponent a un puré espès o nivell 4 segons el marc i descriptors proposats per la IDDSI. Això vol dir que totes elles tenen unes característiques concretes pel que fa a textura, segons la guia de referència, convertint-les en segures per la deglució. A més, les adaptacions s’han realitzat amb dues premisses addicionals: ser fidels a la recepta original en l’àmbit organolèptic i cobrir uns requeriments nutricionals bàsics.

Sal de Cardona

La sal de Cardona

Setena de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer la Sal de Cardona, producte gastronòmic singular de la comarca del Bages, que s’extreu del jaciment de Cardona i considerada de màxima puresa. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.

MongetaCastellfollit

La mongeta de Castellfollit del Boix. Llavors d’or blanc del Bages

Sisena de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer la Mongeta de Castellfollit del Boix, un projecte de recuperació i millora d’un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.

Barichef – canal de cuina

Barichef és un canal de cuina per gaudir de la cuina i, a la vegada, per cobrir les necessitats nutricionals després d’una cirurgia bariàtrica, amb receptes d’alt valor nutricional.

Trobareu receptes i vídeoreceptes fàcils i atractives.

Receptes de salut. 12 mesos x la salut mental

La iniciativa és una de les accions del projecte “12 mesos x la salut mental” que s’ha desenvolupat durant l’any 2024 a l’Hospital de Bellvitge amb l’objectiu de millorar la salut mental i el benestar emocional de ciutadans i professionals.

Les receptes, proposades i elaborades per cuiners i cuineres de renom amb l’assessorament clínic dels professionals de l’Hospital de Bellvitge, volen ser un recurs per a pacients i famílies per a seguir una bona alimentació i gaudir de bona salut.

Guia dels millors olis d’oliva verge extra de Catalunya

Recull amb informació exhaustiva sobre el valor gastronòmic de l’oli català i les seves varietats i denominacions d’origen protegides, promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Alícia't a Món Sant Benet

Festa Alícia’t a Món Sant Benet

Festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona que portava cada primavera l’alimentació sana i sostenible a Món Sant Benet. Foodies, adults i famílies es donaven cita per a aprendre gaudint amb la varietat de tallers programats. Punt de trobada de col·lectius vinculats amb la gastronomia, l’alimentació i la producció agroalimentària en l’àmbit de les comarques de Barcelona.

Iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera, amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Fundació Alícia.

Digue’m què menges i et diré com dorms

ALÍCIA, en col·laboració amb AdSalutem Institut del Son, presenta el llibre Digue’m què menges i et dirè com dorms. Aquest llibre és una eina pràctica i científica dissenyada per abordar els trastorns del son, un dels grans reptes contemporanis.

Mitjançant una anàlisi exhaustiva de com l’alimentació influeix en la qualitat del son, el llibre ofereix estratègies concretes per millorar el descans i, així, la salut general. Convida a repensar la connexió entre els hàbits alimentaris i el son, combinant coneixement científic amb experiència culinària. Amb canvis simples però efectius en l’alimentació i els hàbits diaris, el llibre pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de son i promoure un benestar integral.

Edició en català – ISBN 978-84-480-4252-3

Edició en espanyol – ISBN 978-84-480-4172-4

Nova web i estudi sobre la selectivitat alimentària en nens i nenes amb TEA

Fundació Alícia, conjuntament amb Atades, hem plantejat, dissenyat i desenvolupat un estudi d’investigació observacional sobre alimentació en persones amb autisme. Aquest estudi es realitza amb l’objectiu d’adquirir coneixement sobre els hàbits alimentaris i els seus condicionants, per dissenyar una eina que els ajudi a gestionar-los. Aquesta nova eina és una web que neix com a resultat d’aquest treball: www.tealimentacion.com. En la web es mostren tant els resultats de l’estudi com consells o receptes que ajuden a millorar l’alimentació dels nens i nenes i els diferents serveis professionals de suport que existeixen.

Accés a la publicació

Omple el següent formulari per descarregar la publicació

FUNDACIÓ ALÍCIA ALIMENTACIÓ I CIÈNCIA, F.P. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.