ANTIOXIDANTS: QUÈ SÓN, ON ES TROBEN I QUINA UTILITAT TENEN

Quarta monografia realitzada per Alícia amb la col·laboració de Laboratoris Thea, sobre els antioxidants.

Guia per a una alimentació infantil saludable i equilibrada

Edició en català de la guia per acompanyar pares i mares principalment en el repte d’educar els seus fills per a una alimentació saludable, perquè no es tracta tan sols de saber què han de menjar sinó també com han de fer-ho. Resolent dubtes, trencant mites i aclarint conceptes. . Amb la coordinació de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i la col·laboració de l’Acadèmia Americana de Pediatria.

MENUARI

Planificar els àpats és un maldecap? Descobreix Menuari, un joc que et permetrà planificar-los seguint els criteris de la dieta mediterrània i amb la implicació dels fills. Aconseguiràs menús equilibrats mentre els petits de la casa aprenen a gestionar la freqüència amb la qual cal consumir els diferents grups d’aliments. Col·laboració amb l’empresa Menuari i l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

La cocina de las legumbres

Es tracta d’una ‘bíblia’ dels llegums que descriu d’una manera clara i concisa els efectes beneficiosos del seu consum sobre la nostra salut, presentant aquest aliment com una alternativa econòmica i sostenible a la carn, amb múltiples beneficis per la salut i infinites possibilitats de preparació (ISBN 9788408161851).

Guia Pràctica de Gastronomia Triturada

Guia per preparar plats amb textura modificada nutritius i deliciosos. Un manual desenvolupat per la Fundació Alícia, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i coordinat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, que serveix per a preparar plats triturats plens de sabors, color, aromes i formes agradables per a donar resposta a totes aquelles persones que no poden mastegar bé o tenen alguna dificultat per empassar i doncs, han de menjar triturats.

Cuina Sana amb el Mètode del Plat

Llibre que fa fàcil la dieta sana i equilibrada amb el plat com a eina essencial per ingerir la quantitat recomanable de cada grup d’aliments. Publicat per Amat Editorial (ISBN: 9788497358866)

SÈRIE DE PROGRAMES DE TV3 ‘COLLITA PROPIA’

Alícia va participar com a actor actiu en la gravació del programa de divulgació de productes alimentaris i territori de TV3 Collita pròpia, una sèrie televisiva centrada a donar cobertura a l’interès creixent per menjar més bé i saber com s’ha fet el que mengem. Presentat per Lídia Heredia i Francesc Mauri, Collita pròpia és un programa (amb emissions el 2014 i el 2015) per donar valor a l’amplíssim patrimoni de productes locals i la feina de productors i artesans en l’elaboració dels aliments que es produeixen a Catalunya.

COL·LABORACIÓ EN EL PORTAL WEB FAROS

FAROS, l’Observatori de la Salut de la Infància i l’Adolescència, de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, és un portal de referència amb informació actualitzada i de qualitat sobre salut infantil. Alícia col·labora en alguns continguts d’aquest portal, que té més de dos milions de visites anuals, amb assessorament nutricional i culinari per millorar els hàbits de salut d’infants i adolescents, aportant continguts periòdics, articles i vídeos de cuina.

Taula periòdica de les confitures

L’any 2007, en col·laboració amb el Museu de la confitura es va decidir retre un homenatge a Dmitri Mendeléyev, creador de la taula periòdica dels elements químics, ordenant les confitures amb criteris similars

Accés a la publicació

Omple el següent formulari per descarregar la publicació

FUNDACIÓ ALÍCIA ALIMENTACIÓ I CIÈNCIA, F.P. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.