Dime qué comes y te diré cómo duermes

La Fundació Alícia, en col·laboració amb AdSalutem Institut del Son, presenta el llibre Dime qué comes y te diré cómo duermes. Aquest llibre és una eina pràctica i científica dissenyada per abordar els trastorns del son, un dels grans reptes contemporanis.

Mitjançant una anàlisi exhaustiva de com l’alimentació influeix en la qualitat del son, el llibre ofereix estratègies concretes per millorar el descans i, així, la salut general. Convida a repensar la connexió entre els hàbits alimentaris i el son, combinant coneixement científic amb experiència culinària. Amb canvis simples però efectius en l’alimentació i els hàbits diaris, Dime qué comes y te diré cómo duermes pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de son i promoure un benestar integral.

Nova web i estudi sobre la selectivitat alimentària en nens i nenes amb TEA

Fundació Alícia, conjuntament amb Atades, hem plantejat, dissenyat i desenvolupat un estudi d’investigació observacional sobre alimentació en persones amb autisme. Aquest estudi es realitza amb l’objectiu d’adquirir coneixement sobre els hàbits alimentaris i els seus condicionants, per dissenyar una eina que els ajudi a gestionar-los. Aquesta nova eina és una web que neix com a resultat d’aquest treball: www.tealimentacion.com. En la web es mostren tant els resultats de l’estudi com consells o receptes que ajuden a millorar l’alimentació dels nens i nenes i els diferents serveis professionals de suport que existeixen.

Plats catalans cada dia

Plats catalans cada dia

El projecte Plats Catalans Cada Dia, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, té per objectiu fomentar el consum de la gastronomia catalana, en el dia a dia.

Des d’Alícia hem col·laborat per identificar, revisar i actualitzar la cuina catalana, detectant els seus punts forts, per posar-la a l’abast de la ciutadania en format d’un pràctic menú. Compta amb més de 100 receptes revisades i adaptades per poder ser consumides cada dia de manera equilibrada, amb la confiança de menjar qualitat, gastronomia, tradició, proximitat i molta salut. Els plats catalans formen part de la dieta mediterrània, una de les més saludable i equilibrades del món. Us convidem a gaudir-ne cada dia.

La ciència de la microbiota. Alimenta els teus bacteris intestinals i cuida la teva salut cuinant

Guia imprescindible per cuidar dels nostres bacteris intestinals i que elles ens cuidin a nosaltres. Aquest no és un llibre de superaliments, ni de curacions o dietes miraculoses, ni de plans de cinc dies per a detoxificar l’intestí, sinó un sòlid i contrastat manual basat en evidències científiques per a aprendre a menjar bé, cuidar nostra microbiota intestinal i, en definitiva, estar més sans i feliços. Realitzat per Cristina Saez, periodista especialitzada en ciència, i la Fundació Alícia. Publicat per Libros Cúpula (ISBN 978-84-480-2946-3 (ESP) 978-84-480-2992-0 (CAT)).

Cuina sana per a pacients amb osteoporosis

Recomanacions i receptes d’Alícia per a pacients amb osteoporosis. La dietista i nutricionista clínica Marina Morato ens dona pautes per l’alimentació en persones que pateixin o tinguin risc de patir aquesta malaltia (Ediciones Mayo ISBN 978-84-9905-310-3)

Fertilitat i dieta mediterrània. Claus per millorar la teva capacitat reproductiva amb una dieta sana i equilibrada.

Guia pràctica per a usuaris, i també per a professionals sanitaris, de Juan José Espinós i amb la col·laboració d’Alícia entre d’altres, sobre aquells aspectes rellevants de la dieta mediterrània que milloraran la fertilitat. Es proporcionen claus per seguir una correcta dieta mediterrània, amb eines bàsiques per dissenyar menús variats i equilibrats adaptats a les preferències de cada persona, la logística i la temporada, amb receptes que inclouen nutrients que milloraran la teva fertilitat (ISBN 978-84-124651-3-6).

La col verda manresana, un tresor gastronòmic d’hivern del Bages

Cinquena de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer la col verda manresana, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.

Plataforma Nutriactivos

De la mà d’Ipsengroup, Grup getne i Netespana s’ha posat en marxa la plataforma Nutriactivos per a tumors neuroendocrins (TNE). Durant el tractament oncològic és essencial cuidar l’alimentació i per a això ajudem a gestionar-la amb recomanacions i propostes culinàries adaptades a les necessitats que es derivin en aquest tractament.

Guia de la cuina del cabrit. Receptes fàcils i saludables

El Parc Rural del Montserrat, amb la col·laboració de ramaders, la Diputació de Barcelona i la Fundació Alícia, ha elaborat la Guia de la cuina del cabrit, un recurs gastronòmic per donar a conèixer el potencial culinari del cabrit i impulsar el consum d’aquest tipus de carn, molt present al Parc Rural. El receptari compta amb propostes molt variades, on el cabrit és l’ingredient protagonista en tots els plats. La guia no només compta amb un receptari sinó que també recopila informació pràctica sobre l’animal, la ramaderia caprina i l’activitat agroalimentària.

Accés a la publicació

Omple el següent formulari per descarregar la publicació

FUNDACIÓ ALÍCIA ALIMENTACIÓ I CIÈNCIA, F.P. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.